Шефът на СДВР: Сигналът за убийството на Нотариуса е подаден с над 50 минути закъснение

  • 02 февруари 2024 12:30

  • 8199
  • 5
© Булфото

Сигналът за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса е подаден доста късно. Това заяви шефът на СДВР Любомир Николов на брифинг.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

От охранителните камери виждаме, че сигналът е подаден с 50-55 минути закъснение. Съпругата му тогава го е констатирала. Свидетелите, които са чули възпроизвеждане на изстрели, не са сигнализирали органите на МВР незабавно, обясни Николов. 

"Тепърва се установяват и събират данни за конкретни предполагаеми извършители, местоположение, откъдето са произведени изстрелите, калибър на оръжие, вид на оръжие, както и установяване на хора от близкия му кръг, с които ще започнем да работим. Установяваме лица от близкия му кръг. Ще се ориентираме по-мащабно в житието и битието на лицето, с оглед на това да изведем по-коректни версии, по които да работим", допълни шефът на СДВР.

Три версии за показния разстрел на Нотариуса, ето как е действал килърът

Николов уточни, че убитият е собственик на имоти извън страната и по-конкретно в Гърция. "Впоследствие ще установим колко точно са те. За момента имаме данни за един имот с доста големи мащаби. Фиктивно ожанов владее доста имоти, но на негово име са единици. Г-жа Божанова е придобила къща извън София, където вчера беше извършено претърсване и изземване", допълни Николов.

По думите му е възможно част от лицата, организирали убийството, да са напуснали страната.

Според него е било въпрос на време да се повдигне обвинение срещу Мартин Божанов, тъй като в прокуратурата е водено разследване за имотни измами, пране на пари и за принуда по отношение на съдии, които са гледали граждански дела. По това досъдебно производство той не е бил привлечен като обвиняем, защото не е било приключило разследването. Към делото са присъединени записи от съдебни заседания, както и разследванията на Антикорупционния фонд, обясниха от прокуратурата.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
8199 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.02 | 20:32

5
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

2024.02.02 | 15:26

4
Е и? Щяхте да го спасите ли? Пазеанти продажни безполезни.

2024.02.02 | 14:29

3
Е всички са такива. Тя бави с 50 мин, полицията не ги открива с години... всичко е нормално за Бг.
Съпругата

2024.02.02 | 13:05

2
какво крие или и прикривала 50 минути? Тези българки много потайни, загадъчни и кръвожадни се оказаха май...

2024.02.02 | 12:49

1
Голем праз,един гаден мафиот по-малко!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини