Безлов: Рано е да се каже дали моделът на старите поръчкови убийства се завръща

  • 02 февруари 2024 09:06

  • 725
  • 1
Безлов: Рано е да се каже дали моделът на старите поръчкови убийства се завръща
© Pixabay

"Рано е да се каже дали моделът на старите поръчкови убийства се завръща. Половин година мина от убийството на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. Нека видим дали ще има други такива тежки инциденти."

Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията по случая с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, замесен в имотни измами.

"Годишно имаме 1-2 такъв тип поръчкови убийства, настоящото прилича на убийството на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, ще видим какво ще се окаже", каза той и допълни, че "Нотариуса е една доста тъмна фигура", а през 2004-2005 г. има десетки, стотици статии във вестниците за измамина възрастни хора, фалшификации с апартаменти, той е осъден и е първият, на когото се отнема имущество от КПКОНПИ.

Към онзи момент, когато имотните измами са в разцвета си, Божанов е доста известна фигура, изтъкна Безлов. Може само да спекулираме в момента, защото има както заинтересовани хора на високо ниво, така и обикновени хора, които са жертви, посочи той.

Андрей Янкулов: Пепи Еврото изчезна, сега Мартин Нотариуса е убит – има ликвидиране на лидерите на подобни организации

Прави впечатление работата с прокурори и съдии - в първите случаи с имотните измами се говори за доста голяма група от полицаи, съдии и прокурори, свързани с имотните измами на възрастни хора. При старите случаи на имотни измами има магистрати, чиито имена са засекретени, тоест ние не знаем кои са участниците в схемите, коментира експертът в предаването "Преди всички".

Името на Божанов нашумя покрай разследването на Антикорупционния фонд и свидетелствата на Ивайла Бакалова. Той се появи на радара някъде към 2021 г., припомни Безлов. По думите му, проблемът обаче няма да се реши с граждански и журналистически разследвания.

Всички политически изказвания бяха много завоалирани, може само да гадаем, отбеляза още Тихомир Безлов относно политическите реакции по случая. "Ние сме в много ранна фаза на това разследване. Що се отнася до разкриването, нека не гледаме всичко в черни краски." "По-сериозният въпрос, който този случай поставя, е тази обвързаност с хора, които участват в правосъдието. Магистрати. Въпреки че темата върви от 2021-ва година, не видяхме конкретни резултати, специално от този случай", подчерта Тихомир Безлов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
725 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.02 | 09:45

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини