Двама бракониери с каруци и прясно отрязани дърва са задържани в гори в община Вълчедръм

  • 30 януари 2024 12:29

  • 818
  • 2
Двама бракониери с каруци и прясно отрязани дърва са задържани в гори в община Вълчедръм
© Pixabay

При акции на полицията в община Вълчедръм по подадени сигнали вчера са установени двама мъже, които са превозвали с каруци прясно отрязани дърва без документи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В гора в землището на село Ботево е установен 24-годишен жител на съседното село Разград, превозвал дървени трупи от акация, без да са маркирани с горска марка и да имат превозен билет. На нарушителя е съставен акт, а дървата са предадени с протокол.

В землището на село Ботево е установен и друг мъж, на 27 години, от село Разград, който също превозвал акация без да има документи за произход на дървата или да са маркирани. Съставен е акт. По двата случая са образувани разследвания по член 235 от Наказателния кодекс.

Гонка между патрулка и нерегистриран джип, натоварен с незаконни дърва

С началото на отоплителния сезон в края на миналата година случаите на открити бракониери в горите, които добиват незаконно дърва или превозват дърва без документи за произход, зачестиха. Почти всеки ден полицията открива в частни дворове да се съхраняват незаконно добити дърва, които не са маркирани с горска марка и нямат документи за произход. Понякога в полицейския бюлетин има описани по седем-осем случая.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха, че в региона има множество иззети моторни триони и брадви, каруци и камиони за превоз на незаконно добити дърва, съставени са множество актове на нарушители, заведени са съдебни дела и има осъдителни присъди, но въпреки това незаконната сеч не спира, предаде БТА.

Последвайте канала на

Нора Виткова
818 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.30 | 13:46

2
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
Данчо

2024.01.30 | 12:40

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини