Малтретираното 5-годишно: Предстои да се направи експертиза, която да установи дали е аутист

  • 16 януари 2024 08:23

  • 5017
  • 1
Малтретираното 5-годишно: Предстои да се направи експертиза, която да установи дали е аутист
© Pixabay

Нощта след операцията е минала много добре, не са давани обезболяващи лекарства на детето. Поддържаме връзка със социалния работник, който е неотлъчно до него. Занимава го с най-разлчини игри. Детето комуникира със социалния работник. За краткото време се е привързало към нея - занимават се с пъзели, с книжки. Това обясни Донка Аргирова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Пловдив в ефира на Нова телевизия. 

По думите ѝ билогичният баща на детето е бил с него вчера. "Бащата не е спиран да е при детето си, но той е неофициален придружител". 

Аргирова уточни, че първият сигнал за насилие към детето е получен на 9 януари. И добави, че не са получавани сигнали за насилие нито от детската градина, нито от логопеда и психолога, които детето посещава, нито от личния му лекар. 

Биологочиният баща на обезобразеното 5-годишно е подавал сигнали, иска си детето

"Детето не е посещавало детска градина от 4 декември. Билогичният баща е бил със сина си от 6 до 8 декември. Тогава не е било насилвано. Нещата, които са се случили са след 9 декември", разказва тя. 

Детето е ползвало ресурсен учител. Официален документ и диагноза за аутизъм няма. Не е освидетелствано от експертна комисия, за да кажем, че има заболяване от аутистичния спектър. Допълнително ще бъдат направени изследвания, които да установят дали детето е аутист, допълва Аргирова. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
5017 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.16 | 10:45

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини