До 2000 лева глоба за нерегламентирани фойерверки

  • 28 декември 2023 15:29

  • 1111
  • 1
До 2000 лева глоба за нерегламентирани фойерверки
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия глобата за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия за физически лица е от 500 лв до 2 000 лв. При заловени нарушители полицейските служители съставят актове по този закон, съобщават от полицията в Монтана.

Към момента е заявена една заря на площад "Жеравица" в новогодишната нощ в гр. Монтана и на нея ще присъства служител на РУ Монтана от служба "КОС", който ще осъществява контрол.

За охраната на обществения ред в дните около новогодишните празници е създадена организация - ще има засилено полицейско присъствие в районите около търговските центрове, гарите, автогарите и всички места, където се очаква да има струпване на хора. Проведени са срещи с кметове за организацията на посрещането на новогодишните празници по площадите. Извършват се и в момента проверки за недопускане на незаконна търговия с пиротехнически изделия. Продажбите на такива продукти е забранена за деца.

Зарята за Нова година - между 18 часа на 31 декември до 2 часа на 1 януари

Гражданите трябва внимателно да четат указанията на производителя за безопасно боравене с пиротехническите изделия. В никакъв случай да не се ползват такива с нарушена цялост и липсващ етикет, както и че не е препоръчително да се борави с подобна техника от хора, които са употребили алкохол.

Съществуват и редица ограничения за ползването на фойерверки, които следва да се спазват - изцяло се забранява използването на пиротехнически изделия в междублоковите пространства, в близост до болници, църкви, училища и детски градини и други.

От община Монтана поясниха, че нито един гражданин или управител на заведение не е поискал разрешение за заря. Всички считали, че априори това им се полага за Нова година. Искания за провеждането на заря се подавали само за сватби, предава 24 часа.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1111 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.28 | 21:05

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини