Подробности за трагичния инцидент, при който камион блъсна и уби жена в Пловдив

  • 14 декември 2023 08:41

  • 2647
  • 1
Подробности за трагичния инцидент, при който камион блъсна и уби жена в Пловдив
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Трагичният случай повдигна въпроса - защо пловдивчани не пресичат натоварения булевард през предназначения подлез, в близост до пешеходната пътека? Оказва се, че произшествието е предхождано от проблем във времето, именно с това съоръжение, коментираха още пред NOVA очевидци на катастрофата.

Кръстовището в Пловдив е изключително оживено и натоварено. Шофьорът на камиона е извършвал рутинен маршрут, пътувал е към депото за да разтовари събраните отпадъци. След инцидента той е задържан за 24 часа.

„Ясни са обстоятелствата. Искам да изкажа искрени съболезнования за случилото се. Камионът се е движил по определен маршрут, отивал е да разтовари, при ляв завой се случва инцидента с жената, за която за съжаление, изхода е фатален. Това, което мога да кажа е, че водачът е дългогодишен шофьор в предприятието с много опит. Минавал е стотици пъти през това кръстовище”, заяви Димитър Георгиев, директор на ОП "Чистота"- Пловдив. Той добави, че шофьорът до момента не е имал никакви провинения над 9 години.

Камион за боклук уби човек в Пловдив

Според живеещите в района подлезът е в изключително окаяно състояние и от години се е превърнал в убежище за наркозависими и бездомни хора. Поради тази причина хората рискуват живота си, пресичайки всеки ден на булеварда.

„Самият подлез се почиства регулярно всяка седмица. За съжаление, боклуците и силният вандализъм… Относно осветлението казвам, че няколко пъти се изграждат системи, но не изкарват повече от два или три дни. Това се дължи на изключително силния вандализъм”, посочва Емил Русинов, кмет на район "Източен" - Пловдив.

Според него съоръжението винаги е било проходимо, но му липсва осветление.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2647 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.14 | 09:01

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини