Осуетиха опит за продажба на акции за 300 000 лв.

  • 17 август 2012 13:20

  • 877
  • 1
Осуетиха опит за продажба на акции за 300 000 лв.
©

Служители на отдел “Икономическа полиция” при ГД “Национална полиция”, са осуетили опит за продажба на акции на акционерно дружество на стойност 300 000 лв. чрез инвестиционен посредник, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До реализацията се стигнало след получен сигнал. В началото на август трима посетили офиса на инвестиционен посредник. Двама от тях – мъж и жена, поискали да извършат продажба на компенсаторни инструменти. Проверката в офиса установила, че инструментите вече са продадени през 2003 г. Оказало се обаче, че хората, за които се представят, са собственици на акции на акционерното дружество.

Разбирайки това, двамата решили да продадат акциите и за целта си открили банкова сметка. Поведението им събудило съмнение у инвестиционния посредник и той сигнализирал полицията.

Вчера служители на главната дирекция задържали двамата, които се представили с неистински лични карти – Й.И. на 57 години, криминално проявен, регистриран за измама и 45-годишната М.Л. Задържан е техният съучастник Р.К. на 37 години, който ги завел в офиса. Той също е криминално проявен за обсебване и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Иззети са използваните от тях документи, чрез които се опитвали да получат имотна облага.

Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура.

Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
877 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.02 | 12:30

1
Нерегистриран крадец, ограбил друг законно регистриран крадец.С тези акции и борси разкатахте човечествотоКакъв реален продукт създаваш бе ограбения?Със закон трябва да ви забранят по целият свят.Пари ,стока,пари+прим,това е истината.Другото са ваши ала-балистики,че света не може без вас, може,и още как може. Не е далеч времето,когато ще сте безработни.

Добави коментар

Водещи новини