Пролицаят, проверяван във връзка с ареста на бивш кандидат-депутат, с подробности за случилото се

  • 05 декември 2023 19:12

  • 2946
  • 5
Пролицаят, проверяван във връзка с ареста на бивш кандидат-депутат, с подробности за случилото се
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Инспектор Тео Баев, полицаят спрямо когото се извършва дисциплинарна проверка във връзка с арест на мъж заради агресивно поведение от негова страна и осуетяване на полицейска проверка в София, даде подробности за случилото се в брифинг пред медиите. 

Баев каза че по време на нощна смяна в събота, с колегата му, с когото са били, са извършили обход на градинката „Баня Лозенец“, тъй като там често се установяват правонарушители. „В даден момент чухме малко по-силни викове от на пръв поглед група, като впоследствие видяхме, че става въпрос за трима души, които идваха откъм подлез. Един от тях заявяваше как щял да извърши дадени противоправни действия, които са упоменати вече многократно – да пуши марихуана вкъщи. Вследствие на това полицаите извършили проверка на тримата мъже. При първоначалните действия тримата не са оказвали никаква съпротива.

Баев обясни, че не е имало проблеми до момента, в който заподозреният е трябвало да бъде настанен в служебния автомобил. „До момента на поставяне на белезниците, включително и подходът с него към служебния автомобил, чисто физически той не оказа съпротива. В момента на настаняване в служебния автомобил той категорично отказа", разказа Баев. Той допълни, че мъжът е бил по-едър от него и е било трудно да го вкара в колата. Поради тази причина го е свалил на земята, с идеята да го накара да влезе, при което мъжът го е ухапал. При въпрос на медиите инспектор Баев потвърди, че се е легитимирал пред тримата мъже и че значката му е била на правилното място.

Проверяват полицаи за арест на бивш кандидат-депутат в София

Баев отправи призив полицията да не се използва като средство за политическа надпревара и компромати. „Това, че лицето е имало политическо минало за мен не е основание да бъде привилегирован спрямо други граждани. За мен до голяма степен това е причината за проблема и категорично твърдя, че полицейско насилие не е имало. Искам да защитя всички колеги, които по някакъв начин са били обект на подобни нападки, каза още Тео Баев, цитиран от БТА. 

Припомняме, че арестуваният Виктор Иванов, който е бивш кандидат за депутат, се е прибирал към дома си, когато до подлеза при НДК двама униформени служители са го спрели и са му казали да си извади всичко от джобовете. По думите му той ги е помолил да се легитимират, но полицаите отказали, а той добавил, че не изпълнява незаконосъобразни заповеди. Иванов добави, че е спорил с полицаите около 15 минути, а после те са го арестували. По думите му е арестуван заради атака над длъжностно лице - "твърдението, по-конкретно, е, че съм ухапал полицая по глезена". Иванов посочи, че ще обжалва заповедта си за задържане, като уточни, че при обиска у него не е открито нищо незаконно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2946 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.12.06 | 01:06

5
Слава на братска Русия!

2023.12.06 | 01:06

4
ПОБЕДАТА е на РУСИЯ !!!
чудя се…

2023.12.05 | 23:00

3
що е то “пРолицай”…?!
немат ли

2023.12.05 | 20:32

2
стандарти за поведение при арест тия тикви

2023.12.05 | 20:18

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини