Арестуваха кмета на Куклен

  • 16 август 2012 21:00

  • 3233
  • 2
Арестуваха кмета на Куклен
©

Кметът на Куклен Димитър Сотиров е в ареста за 24 часа. Той е задържан по дело за присвояване в особено големи размери, съобщи  говорителката на пловдивската прокуратура Галина Андреева.

„Полицаи с качулки дойдоха и изведоха кмета с белезници”, разказа очевидец на случката. Срещу двамата се очаква да бъдат повдигнати обвинения за източване на средства в особено големи размери. Жителите на общините Куклен и Гълъбово се оплакват, че земите и имотите им са продавани без тяхно знание. Те твърдят, че местната хазна се източва с фиктивни ремонти на улици и обществени сгради.

Близо 600 души са разпитани от икономическа полиция в Пловдив, тъй като част от тях се водили на работа в община Куклен. По документи са получили над 6500 лева и сега дължат данъци.

„Моят подпис и тези на близките ми са фалшифицирани и не отговарят на тези, сложени върху документите”, разказа пред журналисти Йордан Емилов, който е един от потърпевшите.

Претърсена е и къщата на кмета в пловдивското село Брестник. Андреева уточни, че делото е за повече от едно длъжностни присвоявания. Разпитани са страшно много свидетели. Тя подчерта, че до момента на Сотиров не са повдигнати обвинения. Ако това стане и те се докажат, той може да бъде осъден от 10 до 20 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
3233 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
35235

2014.08.25 | 20:55

2
Аз като го гледам на тая снимка там( в затвора) ще си умре

2014.08.25 | 20:55

1
Така така за кръвопийци те на българския народ само доживотен затвор

Добави коментар

Водещи новини