6-има са задържани при полицейска операция в Плевенско

  • 01 декември 2023 10:16

  • 431
  • 1
6-има са задържани при полицейска операция в Плевенско
© pixabay

В Плевенска област са задържани шест души и са образувани осем бързи производства след вчерашната специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Плевен.

В акцията са участвали служители от всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при Областната дирекция, Зоналното жандармерийско управление, Държавното горско стопанство.

Лека кола блъсна пешеходец в Сливен

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на шофьорите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и за спазване на скоростните режими.

В хода на операцията са проверени 400 души и 264 моторни превозни средства.

Извършени са инспекции на 18 пункта за черни и цветни метали, осем заложни къщи, 14 автоморги, автосервизи и депа, 19 питейни и увеселителни заведения, 23 търговски обекта. За нарушения са съставени 63 акта, както и девет протокола по чл. 64 и чл. 65 от Закона за МВР. В хода на спецакцията са съставени 19 акта и констативни протоколи от други органи.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районната прокуратура в Плевен.

Последвайте канала на

Нора Виткова
431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.01 | 13:14

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини