Откриха три деца, избягали от дом за деца

  • 16 август 2012 10:47

  • 610
  • 0
Откриха три деца, избягали от дом за деца
©

Полицията в Елин Пелин издири трима бегълци от дома за деца, лишени от родителски грижи в с. Доганово, съобщиха от ОДМВР София.

Снощи около 22.55 часа в районното управление позвънила директорката на дома в с. Доганово и съобщила за изчезването на трима техни възпитаници. За последно момчетата на 13, 16 и 17 години били забелязани в двора на сградата вечерта около 20.30 часа. След това дирите им се губели. Незабавно били мобилизирани полицейски екипи, които се заели с издирването на непълнолетните младежи. За по-малко от час бегълците били установени в района на жп гарата в Елин Пелин. Пред инспектор от детска педагогическа стая момчетата обяснили, че дошли на гарата с намерението да хванат първия сутрешен влак до Костенец, където едно от тях имало роднини. Те разказали, че извървели пеша разстоянието от около 8 км от дома до гарата, като при преминаването на автомобили, се криели зад дърветата и храстите край пътя.

След като им били снети обяснения непълнолетните били предадени на директорката на дома. По случая е образувана преписка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
610 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини