Криминалисти пресякоха престъпна дейност с наркотици в Казанлък

  • 24 ноември 2023 11:44

  • 239
  • 0
Криминалисти пресякоха престъпна дейност с наркотици в Казанлък
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служителите на сектор „Криминална полиция“ при РУ - Казанлък, на 22 и 23 ноември са проведени полицейски операции, при които в два отделни случая е разкрита оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа и е иззето значително количество наркотично вещество - марихуана, съобщиха от пресцентъра на полицията.

При проверка в дома на 40-годишен мъж е намерена и е иззета 770 грама марихуана. 

Близо два килограма марихуана иззеха полицаи от СДВР

При друга проверка в жилище, обитавано от 43-годишен мъж, е установено, че същият е оборудвал помещение с вентилационна и отоплителна техника и отглежда в него 22 растения от рода на конопа. Намерена е и е иззета и около 10 гр. суха тревиста маса - марихуана. 

Извършителите са задържани за срок до 24 часа. Работата по двата случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Стара Загора. Образувани са досъдебни производства.

Противодействието на престъпленията с наркотични вещества е приоритет в дейността на ОДМВР - Стара Загора, като от началото на 2023 г. до момента, в резултат на активната работа на състава на дирекцията, са образувани 358 досъдебни производства за такава престъпна дейност, спрямо 255 за същия период на 2022 г., или с 40% повече. Установени са 171 случая на управление на МПС след употреба на наркотици, спрямо 147 за предходната година. Активните действия на ОДМВР - Стара Загора в тази посока ще бъдат засилени допълнително преди и по време на Коледните и Новогодишните празници, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Нора Виткова
239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини