Психарят, хвърлил гаджето си в кладенец, пребил до смърт майка си?

  • 14 август 2012 21:42

  • 1653
  • 3
Психарят, хвърлил гаджето си в кладенец, пребил до смърт майка си?
©
Драмата около захвърлената в кладенец Теодора Дочева от врачанското село Липница събудил стари спомени у местните жители. Те твърдят, че майката на Цветелин Тодоров си отишла от този свят, след като била жестоко пребита от сина си.

Версията им няма как да бъде потвърдена. Жената била починала отдавна. Но слуховете след смъртта й тръгнали из кроткото село. Майката на Цветелин имала два брака, а от тях седем деца. Цветелин бил изоставен на произвола на съдбата още като малък. Когато починал баща му, съвсем тръгнал през просото. С майка си често се карали. Родителката тормозела децата си и, за да не им бере грижата, ги разхвърляла по социални домове. Някои от тях, очевидно родени с късмет, били осиновени в чужбина, твърдят хората от Липница.

Паметливи си спомнят, че майката редовно биела Цветелин, дори си гасяла цигарите в ръцете му. Заради кражби и зулуми момчето попаднало в затвора. Последното му наказание било от 3 години и 4 месеца. Когато се връщал в “цивилизацията”, Цветелин се прибирал при баба си. Възрастната жена обаче не го пускала в къщата, страхувайки се, че ще изнесе и продаде покъщнината й. Затова му давала храна на стълбите пред външната врата. Цветелин бил “подслонен” в мазето на старата къща, пише БЛИЦ.

След поредните си забежки из околните села младият мъж се върнал с изгора. Живял с нея почти седмица в мизерното си “жилище”, преди да се опита да я удуши. Местните от Липница обаче твърдят, че и Цветелин, и Теодора имали психически отклонения – личало им от пръв поглед и затова си били “лика прилика”.

Когато посегнал да удуши Теодора и я хвърлил в стария кладенец, Цветелин се похвалил в кръчмата. Никой не му хванал вяра. Чак когато момичето било открито полуживо от случайно минаващ селянин, хората разбрали каква я свършил Цветелин.

Липничани настояват мъжът да бъде настанен в психиатрична клиника, опасявайки се, че това няма да е последния му опит за убийство. Или припомняйки си края на майка му Венета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1653 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Стоянов

2012.08.15 | 17:27

3
На въжето !
Иво

2012.08.15 | 17:27

2
Стоянов, Стоянов... Не може да пращаш на въже човек с психични отклонения. Ако не знаеш най-често такива хора дори не знаят, какво правят или са извършили. Все една да обесиш инвалид, за дето не може да ходи..
batko vi

2012.08.15 | 00:36

1
mnogo narod ima za 4istene..................

Добави коментар

Водещи новини