Пожарът над Костинброд „върви стремглаво“ към Сливница и Драгоман

  • 22 октомври 2023 12:23

  • 1884
  • 4
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Пожарът, който възникна вчера в землището около селата Понор, Безден и Василовци, общ. Костинброд, все още не е локализиран.

Площта, върху която са се разпрострели пламъците, е голяма. В потушаването на огъня са включени общо 11 противопожарни автомобила. В помощ на огнеборците са се отзовали 50 доброволци, 10 горски служители и 32 военнослужещи.

Обявени са два сборни пункта в селата Безден и Василовци, където се събират желаещи доброволци.

Три пожара горят в Софийско, търсят се доброволци

Няма застрашени населени места.

Сигналът за пожара е получен на 21 октомври в 11:20 ч. в РДПБЗН-София

От Министерството на отбраната съобщиха за медиите, че в потушаването на пламъците са се включили и над 30 военнослужещи от Сухопътните войски.

Екип с вертолет Ми-17 от състава на 24-та авиационна база „Крумово” излетя в 11.20 ч. за облитане на района и преценяване на обстановката. Военнослужещите от ВВС са задействани по молба на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” със заповед на началника на отбраната.

Ситуацията в района е спокойна. В село Понор има едно огнище, което се наблюдава. Край село Безден също. Пожарът върви стремглаво в посока Сливница и Драгоман, каза пред bTV Александър Ненов, заместник-кмет на община Костинброд.

Доброволците ще бъдат разделени на четири групи и изпратени там, където е необходимо, посочи той. Според Ненов няма опасност за жителите на селата.

„Всичко е овладяно, благодарение на работата на пожарната служба и доброволците, които помагаха до късно през нощта. Пожарът е един от най-сериозните, които съм виждал. Заради силния вятър вчера овладяването беше изключително трудно“, обясни зам.-кметът.

Общо 311 пожара са ликвидирани в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1884 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Георги Илиев Митев

2023.10.22 | 16:41

4
Вождът пожарникар Бойко Борисов и неговите служители от банките и мобилните оператори трябва задължително да бъдат на място за справяне с обстановката.

2023.10.22 | 15:18

3
Искате ли дълъг и страстен секс за няколко часа, много спеpма, издръжливост, повишен тестостерон (лечение на простатит и плешивост) вече е възможно и безопасно на всяка възраст. Прочетете сами -----> mub.me/medik
София

2023.10.22 | 13:38

2
Великия пожарникар не купи един самолет за пожари !!!

2023.10.22 | 12:43

1
Искате ли дълъг и страстен се.кс за няколко часа, много спе.pма, издръжливост, повишен тестостерон (лечение на простатит и плешивост) вече е възможно и безопасно на всяка възраст. Прочетете сами -----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини