Без туристическа полиция у нас

  • 13 август 2012 07:58

  • 398
  • 0
Без туристическа полиция у нас
©

Темата за туристическа полиция не е актуална за България, тъй като туристическият сезон е изключително кратък и не можем да оплътним такъв ресурс. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ комисар Милен Димитров, началник на полицията в Бургас.

Разследването на атентата на летище "Сарафово" вече е в по-тихата си част. Най-усилено се събираха данни в първите три седмици след терористичната атаката, а сега вече те се анализират. Бих препоръчал да се поддържаме към информацията и да се въздържаме от коментари, докато не са ясни всички факти, каза Димитров.

По думите му, атентатът е подготвен извън България. Едва ли някой си прави илюзията, че такова ужасно престъпление може да бъде извършено само от един човек, коментира той. Специалистът заяви, че е възможно е да е имало помощ от нашата страна на терористите, но отказа да коментира въпроса.

Все още не е установена самоличността на атентатора, което би довело до откриване на нови параметри. Разследването вече се провежда извън страната. Всички факти и разкрития са споделени и предадени на партньорските служби. Очакваме информация от тях, каза шефът на бургаската полиция.

Веднага след атентата бяха въведени нови мерки за сигурност. Те бяха много строги и ограничиха свободите на гражданите. Малко след това се възвърнаха нещата към нормалния начин на функциониране, като със дребни нововъведения се подсили сигурността на хората без да се пречи, коментира Димитров. По думите му, туристическата полиция не може да се случи у нас, тъй като туристическият сезон е едва три месеца - време, което не може да покрие нуждите на подобна структура.

Последвайте канала на

398 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини