МВР-Перник с отчет за свършеното през изминалото денонощие

  • 18 октомври 2023 14:49

  • 706
  • 0
МВР-Перник с отчет за свършеното през изминалото денонощие
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

През изминалото денонощие на територията на област Перник са проверени 301 моторни превозни средства (МПС), съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР), информира БТА.

От там информират, че са съставени 20 акта за административни нарушения и 42 фиша. Спрени от движение са четири автомобила и е прекратена регистрацията на един. Основните нарушения, констатирани от органите на реда, са за превишена скорост, отнемане предимство на други участници в движението и нарушаване на пътни знаци и пътна маркировка. Установен е един водач, употребил алкохол над 1,2 промила.  

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол е започнато от служители на Районното управление в Радомир. То е срещу 65-годишен мъж.
Снощи, час и половина преди полунощ, в радомирското с. Друган бил проверен лек автомобил, управляван от жител на с. Владимир. Тестът му за алкохол с техническо средство се оказал положителен и отчел 2,45 промила в издишания въздух. Шофиращият отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 часа с полицейска мярка. Автомобилът е иззет и е започнато бързо производство.  

Засиленият контрол продължава, предупреждават от ОДМВР - Перник. 

Припомняме, че участъците с концентрация на произшествия в областта са шест. Същите се намират на автомагистрала "Струма" и пътен възел "Даскалово". 

13-годишен подкара АТВ и блъсна дете

Последвайте канала на

Десислава Станева
706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини