Горя птицеферма в Търговищко

  • 16 октомври 2023 12:49

  • 735
  • 1
Горя птицеферма в Търговищко
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Пожарникари от Търговище са загасили пожар в птицеферма в село Вардун. При инцидента няма изгорели птици, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище Ани Кръстева.

За потушаването на огъня са били ангажирани четири екипа служители на РСПБЗН - Търговище с четири противопожарни автомобила. Пожарът е бил в транспортната лента на птицефермата. Унищожени са покривна конструкция и оборудване. Сградата е спасена.

Говорителят на дирекцията уточни, че благодарение на професионалните действия на екипите е спасена и по-голяма част от покривната конструкция на помещението, както и съседно помещение, което е било с дървена покривна конструкция и в което са били съхранявани около 6 тона пшеница. По време на инцидента птиците са били в съседно помещение. Вероятната причина за възникване на инцидента са предшестващи заваръчни дейности в клетките за птици, под които е имало гуми.

През почивните дни огнеборците от Търговище и Попово били ангажирани в гасителни дейности при пожари в необитаема къща в Търговище и в къща с село Априлово, показва справка в бюлетина на ОД на МВР. 

Потушиха пожар в цех за производство на пелети в Брезник

Къщата на ул. „Бъкстон“ в Търговище е собственост на двама мъже от града. Обгоряла е дървена врата и са унищожени дрехи. Опушени са стени. Сградата е спасена. Причините за възникване на пожара ще бъдат изяснявани в образуваното досъдебно производство.

Два екипа служители на Районната служба в Попово са реагирали на получен сигнал за пожар е къща в село Априлово. Установено е, че 77-годишна жена по непредпазливост при небрежно боравене с открит огън е предизвикала пожар в съседен имот – собственост на 75-годишен мъж. Унищожени са около покривна конструкция на къща и покъщнина, покривна конструкция на стопанска постройка, дърводелски машини, дървен материал и метален фургон, обособен като работилница.Спасени са две сгради и намиращ се в близост трактор. Образувано е досъдебно производство.   

Последвайте канала на

Константин Тодоров
735 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.16 | 15:20

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много сперма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини