Пиян и дрогиран уби 14-годишен и избяга преди година, делото още не е започнало

  • 06 октомври 2023 10:54

  • 1127
  • 1
Пиян и дрогиран уби 14-годишен и избяга преди година, делото още не е започнало
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

11 ноември 2022 г.,17,30 ч. Три момчета от казанлъшкото село Бузовград отиват да си купят топли напитки от вендинг-машина на изхода на селото в посока на съседното Розово.

14-годишният Иван Седмаков и неговите приятели Пламен и Мартин се спират до автомата и пускат по един горещ шоколад. Чашата на Иван обаче останала недопита. Изненадващо върху момчето връхлита опел, зад волана бил шофьор с 2,34 промила алкохол. Децата се намирали на метър и половина в отбивка от пътното платно и видели, че колата буквално летяла към тях. 57-годишният Димитър Косев от Розово блъснал Иван, след което избягал от местопроизшествието.

Автомобил помете и уби мъж в Добрич

Свидетел на трагичния инцидент станал работник от близък обект, който се обадил на майката на момчето и извикал линейка.

“Иван е паднал и си ударил главата, като получил тежка черепно-мозъчна травма - с хематоми и кръвоизливи.

Мозъкът му бил на пихтия”, разказва майката Теодора Седмакова. Тя още преживява ужаса при вида на детето си. “По пътя Ванко изпадна в кома, спря да диша”, припомня си жената. Дежурният медицински екип го интубирал, но травмата била тежка и несъвместима с живота.

14-годишният Иван се бори 3 дни в реанимацията на окръжната болница в Стара Загора. Направена му е спешна коремна операция, тъй като събирал кръв в корема. Поставили го на командно дишане. “Постоянно ни казваха, че състоянието му е много тежко и не даваха шансове, че ще оживее, но аз като майка се надявах да стане чудо”, споделя пред “24 часа” Теодора Седмакова. На 15 ноември момчето издъхва.

Иван се записал в хуманитарната гимназия “Св. св. Кирил и Методий” в Казанлък, профил “География и история”. “Той много обичаше историята, ходеше на олимпиади, за да представя основното училище, в което учеше. Така и не успя да тръгне в гимназиален курс, тъй като един безразсъден и пиян шофьор го блъсна и му отне живота.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1127 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...

2023.10.06 | 11:05

1
❤️Здравейте) Казвам се Емѝ, на 55 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки със други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398058

Добави коментар

Водещи новини