Внимание! Измамници прихващат домашни телефони и искат пари за операции

  • 10 август 2012 08:26

  • 3315
  • 5
Внимание! Измамници прихващат домашни телефони и искат пари за операции
©

Измамници прихващат телефонни разговори от стационарни апарати и така успяват да измамят възрастните хора. За това алармира Румяна Мещрович, която е българка но живее в Хърватия.

Баща й е станал жертва на новата измама. В понеделник се обажда „хирург“, който казва, че дъщеря му е претърпяла катастрофа и има два счупени крака и натрошена челюст. „Лекарят“ се представя като казва и името на Румяна. Той е поискал 15 000 евро, за да получи златни пирони, които да бъдат доставени от Германия. Измамникът свързва възрастния човек три пъти с жена, която се представя за Румяна, която стене по телефона и иска помощ. Лекарят предложил възрастният мъж да звънне на 166 и 112, за да провери, че информацията е истинска. Възрастният мъж звъни на 166, но измамниците вече са прихванали разговора и мъжът от другата страна се представя за полицай, който се казва майор Костов и отново повтаря версията за катастрофата.

Мнимият полицай също прехвърля разговора към жената, която се представя за дъщеря му. Следва нова доза стенания и горещи молби за помощ, разказва Румяна. Шокът е толкова голям, че в първия момент хората не действат логично, казва тя . Впоследствие баща й звъни и на 112, но разговорът отново е прихванат от мошениците. Според Вени Марковски подобна схема е приложима и на мобилните телефони. С подръчно устройство, което преди две години е струвало 1500 долара се хаква стационарни телефони от старо поколение. Апаратът представлява антена, която вашия телефон разпознава като легитимна клетка на мобилен оператор. На практика всички разговори могат да бъдат прихванати, категоричен е Вени Марковски.

Последвайте канала на

Novini.bg
3315 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2012.08.10 | 11:30

2
моля, изяснете самоличността на Вени Марковски - какъв е, що е?
cccp

2012.08.10 | 11:33

5
Никакъв,никой....порядъчна всекидневна доза от глупости и измишлъотини тука.Ако не е Замунда да има банери да цъкна...нямаше и да науча за този сайт.
бати панчо

2012.08.10 | 10:14

1
абе аз на маика ми и баща ми сьм казал да звьнят на мен от мобилните,що на 112 ,абе като се замисля наи добре ги науча да ми звьнят по skype ot pc-to.мама им мангалска трябва да ги натоварим на20кораба и за индия обратно.ах кьде си "GROFAS" да решиш проблема.
LAZY

2012.08.10 | 11:33

4
Ще звъннеш на дъщеря си и телефона пак ще бъде прихванат. Тоест, телефона ти е хакнат и се свързва само с една линия. Като по филми! Да не повярваш! :))) Що не опитат да хакнат мен? Ами некви старчоци изкукали! Кой днешно време ползва стационарния да се свърже с GSM?

2012.08.10 | 11:30

3
абе като цяло е написано толкова зле, че това да е проблемът

Добави коментар

Водещи новини