Как да се предпазим от кибератаки?

  • 24 септември 2023 08:51

  • 1100
  • 3
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Първото нещо, което може да ви направи впечатление в един фишинг имейл, са призивите за спешна реакция. Важно е и откъде получавате имейла, проверете добре. Това заяви в ефира на бТВ Кирил Григоров от Българската асоциация по киберсигурност.

Владислав Венев, киберексперт, коментира: „Хакерите залагат на вашето доверие. Всичко, което виждате в интернет, трябва да бъде проверявано и да не му се има доверие от първата секунда.”

По думите му няма приложение, което на 100% да ни защити от атаки.

Хакерска атака срина приложения за интернет банкиране

Григоров подчерта, че има изтекла база данни с телефони през последните години, като може да се закупи информация за телефонните номера от конкретен регион.

„Зад любовните измами се крият хакерски групи, които се представят за някого, за да започнат фиктивна връзка в интернет, за да подведат жертвата да им преведе сума пари”, допълва той.

 „Официалните данни за сумите, събрани от измамници, сочат, че за последните години са 256 милиарда”, заяви Венев.

Експертите са категорични, че законодателството ни е изостанало в сферата на киберсигурността.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1100 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.24 | 10:10

3
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

2023.09.24 | 09:49

2
Някоя дъpжавна агeнция да ни пази?

2023.09.24 | 08:57

1
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка. Мангалка със зло изражение. Най точното определение. Вещица или Сатанист от кръв и плът. Че трее да окаме екзорсист.

Добави коментар

Водещи новини