Закопчаха Мечо, Дормуша и Балтона за телефони измами

  • 08 август 2012 15:25

  • 1224
  • 1
Закопчаха Мечо, Дормуша и Балтона за телефони измами
©

Полицаи от Главна дирекция „Национална полиция”, СДВР и Областната дирекция на МВР-Велико Търново задържаха телефонни измамници, съобщават от пресцентъра на МВР.

Петима участници в престъпна група за телефонни измами са задържани в Горна Оряховица. Акцията е проведена днес под ръководството на ГД ”Национална полиция” с участието на служители от СДВР и ОДМВР - Велико Търново.

П.Н. на 48 години по прякор Дормуша, Н.Н. на 28 години - Балтона, криминално проявен и осъждан за престъпления по чл. 194-195 (кражби) от НК, А.Н. на 24 години, Н.Н. на 35 години - Мечо, криминално проявен и осъждан за престъпления по чл. 195-197 (кражби) и чл. 343б и в (управление на МПС с алкохол) от НК са от Горна Оряховица и в роднинска връзка помежду си - баща с двама синове и техния чичо). С тях действал и Г.Д. на 36 години от Дългопол. Петимата са задържани при опити за извършване на телефонна измама.
Същевременно в столицата е задържан и В.С. на 48 години, ползван от групата като “муле”.
В хода на процесуалните действия са намерени и иззети множество мобилни телефони и SIM-карти, част, от които са ползвани при извършване на измамите.

До момента е установено, че само в рамките на последните 20 дни групата е съпричастна към шест измами на територията на София на стойност около 40 000 лева.
Измамниците практикували традиционен сценарий – звънят на случайно избрани телефонни номера и под предлог за пострадал близък/роднина при пътен инцидент, който се нуждае спешно от пари за хирургическа интервенция за поставяне на златни пирони, присвояват от потърпевшите различни суми.
Образувано е досъдебно производство. Шестимата са задържани за срок до 24 часа в поделения на МВР. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Novini.bg
1224 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
диагностик

2012.08.09 | 20:32

1
Абе,жълтурковци,вие ДОБРЕ ли сте? Да не сте слънчасали, да не сте пияни, да не сте шмъркани, а дали не сте ОЛИГОФРЕНИ случайно??!.... ...."Закопчаха мечо,дормуша,балтона,..... спипаха манджата....."...... Дано от утре,като отминат жегите,да се пооправите малко и се посгъстити онова нещо горе в главите.....

Добави коментар

Водещи новини