Как метадон попадна в ръцете на 2-годишно дете?

  • 12 септември 2023 07:40

  • 1851
  • 0
Как метадон попадна в ръцете на 2-годишно дете?
© Novini.bg/ Canva

Двегодишно дете е с опасност за живота, след поглъщане на метадон, предназначен за майка му. Инцидентът е станал в неделя вечерта в дома им във Варна. По случая е образувано досъдебно производство.

Детето е настанете в болница „Св. Марина“ във Варна. Майката не е задържана, тя се намира в лечебното заведение заедно с детето. От там отказват повече информация, но от прокуратурата обаче съобщиха, че има известно подобрение с състоянието на малчугана.

„Метадонът е открит като обезболяващо средство и доста години е използват като такова средство. С времето се установява, че той има опиоидно действие, т.е. това е синтетично вещество от групата на опиатите“, обясни Павел Павлов от терапевтичен център за лечение на зависимости „Само Днес“.  

2-годишно дете е с опасност за живота, след като е погълнало метадон

Той поясни, че към днешна дата това вещество се използва като заместител на наркотиците. Към него обаче също се развива зависимости.

„Вероятно тази жена е взимала метадон за да може да работи, да забременее и да живее нормално. Вероятно тя е имала няколко дози вкъщи като резерва“, поясни Павел Павлов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини