Хванаха дрогиран шофьор на магистрала "Тракия"

  • 05 септември 2023 12:11

  • 1260
  • 0
Хванаха дрогиран шофьор на магистрала "Тракия"
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Водач на автомобил, употребил кокаин, е установен при специализирана полицейска операция на автомагистрала "Тракия". Това съобщи пред журналисти старши инспектор Георги Христов - началник на група контрол на пътното движение по автомагистрали и главни пътища към областна дирекция на МВР - София, предаде БТА. Водачът е български гражданин, задържан е и е отказал да даде кръвна проба за изследване.

На автомагистрала "Тракия" се провежда специализирана полицейска операция по метода "широкообхватен контрол". Проверките на моторни превозни средства (МПС) се извършват съвместно от служители на Областната дирекция на МВР - София, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), Агенция "Митници", Националната агенция за приходите (НАП), Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". 

От сутринта са проверени 45 моторни превозни средства и 62 лица, като има съставен акт за липса на застраховка "Гражданска отговорност". Съставен е един акт за претоварване на товарен автомобил. Връчени са 18 електронни фиша за глоби на водачи и са съставени 14 фиша, каза старши инспектор Христов.

Специализирана полицейска операция на АМ „Тракия“

Автомобилите ще бъдат проверявани за техническата изправност, а водачите за употреба на алкохол или наркотици, правоспособност, застраховка "Гражданска отговорност", използването на обезопасителни колани. Товарните автомобили ще бъдат проверявани за времето за почивка на шофьора и за претовареност на товарите, коментира Христов. Относно идеята общинските камери да бъдат включени в наблюдението и контрола на нарушителите Христов заяви, че ще бъде плюс.

Старши инспектор Георги Христов призова никога да не шофираме след употреба на алкохол, както и да не управляваме с превишена скорост.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини