Двама са килърите на Доневио

  • 07 август 2012 18:37

  • 3321
  • 2
Двама са килърите на Доневио
©

Експертизата, изготвена от Националния институт по криминология и по заявка на ОД на МВР – Благоевград е установила категорично, че убийците на скандално известния лихвар Васил Донев-Доневио са били двама, а не трима.

Смъртоносните патрони били изстреляни от около пет метра.

Това е първата готова експертиза от общо 7 поискани от благоевградските ченгета. Отпада вероятността стрелбата да е извършена от случайни и неподготвени хора. Криминалистите са категорични, че става въпрос за професионалисти, наети да убият лихваря, съобщават „Струма” и е79.

Резултатите от първата експертиза едва ли ще помогнат за по-бързото разнищване на случая, който засега буксува. Предстоят разпити на общо 600 души, които са говорили с Доневио в последния преди разстрела месец.

Безнадежден се оказа и оцелелия в стрелбата Мирослав, който не е видял нищо. Когато започнали да стрелят, той се скрил под седалката. Направил опит да дръпне жена си, но не успял.

Категорично става въпрос за поръчково убийство с цел отмъщение, казват криминалистите. Десетки са хората, които са били тормозени от Доневио, което увеличава драстично броя на заподозрените като поръчители.

Килърите са били позиционирани от двете страни на пътя, по който всяка сутрин минавал за краварника си Доневио и чакали той да се появи с колата си.

Ченгетата смятат, че физическите убийци на Доневио не са от Пиринско, а са били наети.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3321 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мен

2012.08.09 | 20:39

2
Много хубаво са направили убийците. Да се готвят другите лихвари - да са живи и здрави докато могат :)
ТЛСМ

2012.08.09 | 20:39

1
Абе какво стана с циганите дето вдигнали купон след убийството бе ??? Родни милиционери това е като табела "Ние го направихме"...

Добави коментар

Водещи новини