Криминалист обясни защо охраната на Алексей Петров е била далеч от него

  • 18 август 2023 06:50

  • 7947
  • 2
Криминалист обясни защо охраната на Алексей Петров  е била далеч от него
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Можем да го оприличим като класическо поръчково престъпление, то е било с извършено предварително проучване, за да може да се знае, че точно по това време на това място ще бъде обектът. И съответно физическият убиец е направил необходимото по силите си, за да елиминира и спътничката на жертвата, като Слава Богу се оказа, че тя е жива. Спецификата е, че г-н Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна се слави с това, че е експерт по сигурност и е взимал доста сериозни мерки за сигурността си, свързани със смяна на автомобили, смяна на охранителите си, виждате, че атентатът беше успешен. Това каза криминалистът Иван Савов в студиото на "Денят ON AIR".

Всичко по темата:
Убийството на Алексей Петров 145

Той е на мнение, че начинът, по който Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна се е движел със спътничката си, показва, че е бил спокоен, тъй като покрай него не е имало охрана.

"Най-вероятно е водел личен разговор, който не е искал да стане достояние. При такъв атентат и такава стрелба с такова оръжие и такава дистанция, на която няма пряка видимост към извършителя, дори да имаше охрана - това нямаше да го спаси. Щеше да го спаси това, ако той смяташе, че срещу него се готви нещо. Той е бил възприел по-спокоен начин на живот, по-далеч от светлините на прожекторите. Не е предполагал, че срещу него се готви нещо подобно", допълни Савов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали се знае какво е оръжието, той поясни, че става въпрос за карабина.

По Алексей Петров е стреляно с ловно оръжие?

"Предполагам, че тя е с оптически прицел, най-вероятно е била със заглушител. Това, че е произведен повече от един изстрел, говори, че оръжието е адаптирано да се презарежда бързо, може би е вид полуавтоматично. А дамата продължава да бъде под заплаха, защото тя е жив свидетел, не изключвам възможността и тя да е била обект, а не просто да е простреляна, защото е била с него", поясни криминалистът.

Според него трудно ще бъде намерен извършителят.

"За поръчителя нещата стоят по-различно от гледна точка на това, че едно добро проучване на последната година на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна или по-задълбочен анализ на бизнес връзки - би могло да се стигне до евентуален поръчител, човек, който в момента има нещо за разчистване в момента. То може да бъде свързано с бизнес, може да бъде свързано с финансови взаимоотношения, които не е задължително да са от легален аспект", категоричен е Иван Савов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7947 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.08.18 | 08:44

2
Ден на отворените врати и в ПИРОГОВ!

2023.08.18 | 07:58

1
БИЛИ СА ДАЛЕЧ,ЗАЩОТО ЗА ГО ПРОДАЛИ И ПРЕДАЛИ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини