Дрогиран шофьор причини катастрофа в Монтана, иззеха му колата

  • 11 август 2023 13:50

  • 1873
  • 1
Дрогиран шофьор причини катастрофа в Монтана, иззеха му колата
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Иззеха колата на дрогиран шофьор, причинил катастрофа в Монтана. Това е първото конфискуване на автомобил в областта след въвеждането на тази мярка в Наказателния кодекс от 8 август.

Инцидентът е станал вчера преди обяд. Лек автомобил "Хонда Акорд" ударил "Сеат Леон" на кръстовището на улиците "Тунджа" и "Стефан Стамболов". 

31-годишният водач на "Хонда"-та нарушил правилата за движение по пътищата и причинил значителни материални щети на другия автомобил. Пристигналите на място полицаи установили с техническо средство, че виновният водач е бил под въздействието на канабис. Лекият автомобил "Хонда Акорд" е иззет от органите на МВР.

От Камарата на автомобилните превозвачи скочиха на депутатите заради конфискуването на колите на пияни и дрогирани шофьори

 С полицейска заповед на нарушителя е наложено задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Това е първият случай в област Монтана на конфискуван автомобил на водач, седнал зад волана пиян или след употребата на наркотици, уточниха от пресслужбата на полицията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1873 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дон

2023.08.13 | 11:28

1
Браво!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини