Майката на Митко категорична, че има полицейски чадър над разследването

  • 04 август 2023 08:13

  • 1562
  • 0
Майката на Митко категорична, че има полицейски чадър над разследването
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Една от фамилиите, замесени в убийството на 24-годишния Димитър, се изселва от село Цалапица. Това е семейството на близнаците Борислав и Валентин Динкови, което е обявило, че продава къщите и имотите си. Шести ден напрежението в селото не стихва.  

Въпреки че вътрешният министър Калин Стоянов отстрани от поста директора на пловдивската полиция, тази вечер отново жителите готвят протести.

„Искаме още оставки, Искаме оставката на началника на РПУ Стамболийски Ангел Керпиев за неработеща структура на МВР в града. Те се забавиха с издирването на моя син. Не приеха никакви насоки от наша страна, за да бъде открит сина ми. Цялото разследване се  забави при тях”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” майката на убития Димитър Атанаска Бакалова.

Протестиращи поискаха оставката на директора на полицията в Стамболийски заради убийството в Цалапица

Тя беше категорична, че има полицейски чадър над разследването. „Разпитали са близнаците отвън  - на улицата. Отхвърляха всичко, което им давахме. Казваха, че не може Рангел да е виновен. Той замина на дата 24-и. Имаха ден и половина, за да може виновните да бъдат заловени, притиснати и разпитани. Водеше се разследване в съвсем друга посока. Отричаха, че те могат да имат вина”, подчерта жената.

По думите на Бакалова има опити за сплашване на хора, присъстващи на протестите в Цалапица. „Вземани са номерата на присъстващи на протеста, за да бъдат сплашвани”, подчерта тя. И отново поиска възмездие за смъртта на сина си. „Няма да спрем с протестите”, посочи почернената майка.

Кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов заяви, че при разговори с полицията е станало ясно, че след преминаването на всички процедури, заподозреният за убийството Рангел, който понастоящем е в Германия, ще бъде върнат в страната до месец. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1562 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини