Кола и ТИР катастрофираха край Плевен, двама са ранени

  • 02 август 2023 16:58

  • 993
  • 0
Кола и ТИР катастрофираха край Плевен, двама са ранени
© Булфото (архив)

Двама души са ранени при катастрофа между лек автомобил и ТИР в района на плевенското село Българене, съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Сблъсъкът е станал между лек автомобил и ТИР. Пострадалите са откарани за преглед в Спешното отделение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“.

Правят се огледи на място. Движението по първокласния път Обнова – Козар Белене е ограничено, съобщиха и от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Въведен е обходен маршрут Българене - Малчика - Аспарухово - Левски - Козар Белене - път I-3 и обратно.

На 24 юли мотористи от Плевен започнаха срещи с представители на различни институции, на които се обсъждат проблеми, свързани с пътната безопасност и наказанията за шофьорите, причинили пътнотранспортни произшествия.

Първата, проведена днес, се състоя в кабинета на окръжния прокурор на Плевен Владимир Николов, в която участваха и униформени от сектор "Пътна полиция" при Областна дирекция на МВР. Поводът за срещите е тежката катастрофа, която стана на 20 юли вечерта, на разклона за село Ралево на пътя Плевен – Ловеч. Тогава при сблъсък между лек автомобил и мотоциклет загинаха трима души.

Катастрофа между кола и автобус с над 30 работници

На 27 юли заместник областният управител на област Плевен Николай Абрашев се срещна с народните представители от 15-и многомандатен избирателен район – Плевен Пламен Тачев, Свилен Трифонов и Валери Лачовски в сградата на Народното събрание (НС). Той ги запозна с искани промени в Наказателния кодекс при пътнотранспортни произшествия, които са в резултат от проведена преди дни среща на областния управител на област Плевен с представители на мотоклубове.

Абрашев проведе разговор и с председателя на Комисията по правни въпроси към НС Стою Стоев, на когото връчи официално писмо от името на областния управител Виолета Иеремиева.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
993 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини