АМ "Тракия" все още е затворена заради катастрофиралия ТИР на Динко

  • 26 юли 2023 21:44

  • 3559
  • 0
АМ "Тракия" все още е затворена заради катастрофиралия ТИР на Динко
© Bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Възстановено е движението при км 324 на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, но остава ограничението за трафика в посока София, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Въведен е обходен маршрут, както следва: пътен възел "Карнобат" - Лозенец - Зимница - пътен възел "Зимница" - магистрала "Тракия" и обратно. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".​

ТИР, натоварен с желязо, навлезе в насрещното платно, помете два автомобила и се преобърна. Пострадалите при сблъсъка са трима.

АПИ: Не са установени камъни и разпилени предмети преди катастрофата при 316-ти км на АМ „Тракия“

Тирът пука гума около 9.30 часа сутринта в района на 316 км. Шофьорът губи контрол. Близо 9 часа автомагистралата остана затворена и в двете платна. Малко преди 19.00 часа беше отворено за движение платното в посока в Бургас. Не е ясно кога ще бъде пуснато това към София.

В ранния следобед приключиха огледите на местопроизшествието. Тогава започнаха няколко опита тирът да бъде повдигнат, но се е изсипвала периодично скрап от него, която е трябвало да бъде почистена.

Собственикът на ТИР-а заяви, че по пътя е имало камъни и ламарини. От АПИ отговориха, че експерти не са установили препятствия по пътното платно.

Собственикът на ТИР-а е Динко, който стана популярен в обществото преди години с "граждански арести" на бежанци.

Разчистването на пътя отне няколко часа. Следобед при вдигането на товарния камион се е разсипало ново количество скрап, което наложило претоварването да започне отначало. 

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини