Хеликоптер е пренесъл наркотици от България в Турция

  • 17 юли 2023 19:14

  • 8770
  • 0
Хеликоптер е пренесъл наркотици от България в Турция
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Турските гранични власти са информирали българските си колеги за случай с хеликоптер, който е изхвърлил наркотици над турска територия, близо до границата с България, предаде БНТ.

Българският хеликоптер е изхвърлил 101 килограма скункс на пазарна стойност 20 милиона лири в Турция. Заловени са трима заподозрени. 

Екипите на въздушното радарно командване на Чанаккале забелязали, че хеликоптер, навлизащ в турското въздушно пространство от България, лети ниско над село Йенимахале в област Бабаески на Къркларели през нощта. Ситуацията е докладвана на командването на жандармерията на провинция Къркларели, съобщават турски медии.

Четири килограма кокаин и други наркотици иззеха криминалисти в Шуменско

Предприемайки действия, екипите са иззели 101 килограма скункс на пазарна стойност 20 милиона лири, опаковани в чували в региона. Задържани са трима заподозрени. Установено е, че килограми дрога са изхвърлени в района с Ххеликоптер.

Губернаторът на Къркларели Бирол Екичи каза, че международната престъпна мрежа, която е била следена от дълго време, е била разбита. Губернаторът Екичи каза:

„Установено е, че хеликоптерът е летял ниско в село Йенимахале в областта. Нашите екипи установиха, че хеликоптерът, който е хвърлил торби в региона, се е върнал обратно към българската страна. След инцидента 101 килограма материал от скункс беше иззет при операцията, започната от екипите на командването на провинциалната жандармерия.

„Борбата ни срещу Наркотиците ще продължи решително. Няма да позволим нашата нация и нашата младеж да бъдат отровени“, каза той. От друга страна беше съобщено, че делата на 3-мата заподозрени в жандармерията продължават.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8770 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини