Рецидивист катастрофира с откраднат камион

  • 02 август 2012 12:06

  • 1395
  • 0
Рецидивист катастрофира с откраднат камион
©

Криминалисти от Районно управление „Полиция”-Сливница задържаха рецидивист, откраднал камион и катастрофирал по-късно с него.

Във вторник около 22.30 часа в полицията бил подаден сигнал за товарен автомобил „Форд Транзит”, откраднат от строителен обект в с. Алдомировци. Полицейските служители се заели незабавно с разкриването на престъплението. Не след дълго автопатрул засякъл автомобила, изоставен на главния път в селото. Камионът бил с видими щети от претърпяно пътнотранспортно произшествие. Криминалистите извършили оглед на местопроизшествието.

По случая било заведено досъдебно производство. Служителите на реда продължили упорито с издирването на автора на криминалното деяние и в резултат на активни процесуално- следствени действия вчера той бил задържан.

Оказало се, че това е дело на 23- годишния М.И. от същото село, криминално проявен, регистриран веднъж през 2007 за противозаконно отнемане на автомобил, както и за взломни кражби. В хода на разследването се оказало, че във въпросната вечер М.И. предложил на момичето, с което бил излязъл, да я повози на камиона. Фактът, че бил солидно почерпен, не попречил на намерението му да се представи като екшън герой и да впечатли момичето. Приключението обаче завършило по доста неприятен начин, когато камионът се блъснал в мантинелата, което всъщност спасило живота на псевдогероя и неговата спътница. Веднага след инцидента двамата избягали, зарязвайки товарния автомобил, врязан в мантинелата.

М.И. остава в полицейския арест за срок до 24 часа за извършено престъпление по чл. 346 от НК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини