Спипаният с рушвет кметски наместник е направил пълни самопризнания

  • 31 юли 2012 16:39

  • 1381
  • 0
Спипаният с рушвет кметски наместник е направил пълни самопризнания
©

Общински служител и собственик на фирма са задържани от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОД МВР- Шумен по време на предаване на сума от 4600 лева.

Това съобщи на нарочен брифинг старши комисар Любомир Христов, директор на ОД МВР - Шумен.

Част от сумата е била предназначена за ръководен служител в община Шумен, който извършил действия по служба във връзка с европейски проект, изпълняван в кв. „Дивдядово”, друга част от парите била за длъжностно лице, което отчело и реализирало проекта.

Говорителят на полицията в Шумен Ася Йорданова обясни, че всичко е станало вчера около 13.30 ч. на бул. „Симеон Велики” в града, където била установена жена с инициали Н.Г. на 20 г., собственичка на търговско дружество, която предала сумата от 4600 лева на длъжностното лице Сергей Методиев на 38 години.

Проектът, за който се дава подкупът, е за реконструкция на спортно съоръжение на територията на община Шумен и е на стойност 140 000 лв. След извършен обиск в кметския наместник е намерена цялата предадена сума от 20-годишното момиче. Половин час по-късно е установен Николай Христов на 43 години, баща на собственичката на фирмата и стопанин на дружеството. Сергей Методиев и 20-годишната жена са били задържани за срок от 24 часа, разпитани са в качеството си на обвиняеми, като двамата са направили пълни самопризнания.

Днес в 14.00 часа те са били освободени, след като към тях са повдигнати обвинения. В ОДМВР- Шумен днес са доведени и четирима общински служители, свързани с изпълнението на проекта, които и в момента се разпитват и след края на деня ще стане ясно дали някой от тях ще остане в ареста. Изискана е документация от община Шумен във връзка с разследвания проект. По думи на старши комисар Христов работата по този случай е започнала преди време. Всички следствени действия са извършени под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен. Предстоят още процесуално-следствени действия.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1381 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини