Пожарът в района на с. Брягово се разраства

  • 30 юли 2012 20:31

  • 804
  • 0
Пожарът в района на с. Брягово се разраства
© Булфото

75 души гасят пожара в района на хасковското село Брягово, който се е разпрострял на площ от 450 декара, съобщават от пресцентъра на МВР.

Продължават усилията по ограничаване на пожара в землището на хасковските села Брягово, Любеново и Родопи. Работят 7 пожарни автомобила на пожарната с 45 огнеборци от Хасково, Харманли и Димитровград. Тяхната работа се подпомага от 15 работници от горските стопанства и 15 военнослужещи.

Днес привечер е задухал силен вятър, който често сменя посоката си, и пожарът се е разрастнал, като сега е на площ 450 декара.
Усилията на пожарникарите са насочени към ограничаване на пожара и спиране на неговото разпространение към населените места. Засега няма опасност огънят да стигне къщите на близките села. Екипите ще останат да работят и през нощта, а утре сутринта ще бъдат подменени. Кметовете на населените места в близост до пожара са създали организация и в гасенето на огъня утре ще се включат и доброволци.

ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” има готовност да включи допълнителни сили от съседните области при гасенето на пожара.

Все още не е установена причината за пожара.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини