С кого е бил Ангел Христов, преди да издъхне от инфаркт-още данни за смъртта му

  • 05 юни 2023 09:07

  • 35790
  • 5
С кого е бил Ангел Христов, преди да издъхне от инфаркт-още данни за смъртта му
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Гробът на единия от Братя Галеви Ангел Христов – Геле е изкопан и го очаква. Това пише „Телеграф“.

Погребението му, което бе планирано за 15 часа в неделя, бе отложено, а причината е, че полицията конфискува тялото.

Тялото на Геле е допуснато до бъде погребано, тъй като са представени смъртен акт и валидна лична карта.

Издирваният с червена бюлетина от Интерпол крими герой е в неизвестност от 2012 година. Мистериозната му поява и смърт тепърва се разследват от полицията и прокуратурата. Към момента не е ясно как и кога е влязъл в България и дали изобщо е напускал пределите на страната.

Геле е издъхнал в малките часове на 3 юни. Информацията за това е стигнала до полицията, по непотвърдени данни от жена му, която е била заедно с него в последните му минути. От ЦСНП Кюстендил е пратена трупна линейка, а в 8 часа сутринта на 4 юни служител на община Дупница е издал смъртен акт.

От МВР твърдят, че не са били уведомени официално за това. Местният свещеник отец Георги Паликарски пък се е чул с близки на Геле в 22 часа вечерта на 3 юни, за да организират погребението. Искали са то да е тайно, без много шум и по-рано сутринта, но отецът е имал служба за Петдесетница до 12 часа. Затова опелото в църквата Свети Георги в града е било насрочено за 13.30 часа.

Журналистът Кирил Борисов с шокиращо твърдение за братя Галеви

Опелото, както и погребението обаче все пак са отложени. Това става едва след като в медиите в събота вечерта изтича непотвърдена информация за мистериозната смърт. Така часове преди погребението да стане факт от полицията все пак са се задействали и са взели тялото на Ангел Христов за аутопсия. То е откарано в Съдебна медицина в София.

Служителите на МВР освен тялото прибрали и всички документи. Така провалили погребението, което вече не само било насрочено. Имало е отпечатани некролози, които трябвало да бъдат разлепени из града.

В момента текат разпити на жената, децата, роднините и приятелите на Геле. Разследващите са привикали лекаря, оформил заключенията за издаване на смъртен акт, който е близък на семейството, а също така и шефката на траурната агенция, която също е много близка на Галеви.

Има данни, че поне няколко човека на отговорни позиции в града са знаели за смъртта, но не са уведомили навреме официалните власти за това. По този повод се провежда проверка и от „Вътрешна сигурност“ в МВР.

Безлов: Няма данни смъртта на Ангел Христов да има връзка а с убийството на Къро

54-годишният Ангел Христов заедно с ортакът му Пламен Галев бяха осъдени за рекет над Пламен Миланов от Дупница, който бе изнуден да им прехвърли 50% от таксиметровата си фирма "Сити транс" ООД, както и всеки месец да им предава половината от оборота си.

Галеви избягаха от страната през 2012 г. малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване. В края на 2015 г. душманинът им Миланов и млада жена бяха открити мъртви в помещение в Дупница без видими следи от насилие.

Фактът, че с погребението се е бързало потвърдиха и гробарите. Те са били вдигнати от домовете си в „Гиздова махала“ час след полунощ, за да изкопаят гроба, където да бъде положено тялото.

Кметицата на Ресилово за смъртта на Ангел Христов: Не е доказано, че е починал тук

Работили са на осветление, като за целта допълнително е прокаран ток. Това е в гробищния парк на църквата Свети Никола в Дупница. До там е било предвидено в неделния ден да премине траурна процесия през целия град. Намеренията са били Геле да бъде положен в гроба, докато се разбере какво се случва и институциите се задействат.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
35790 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
разграден двор

2023.06.05 | 11:43

5
Живо доказателство, че живи и мъртви минават през границата на милата ни република, както си искат
нямам думи

2023.06.05 | 11:41

4
За живите се погрижихме, та мъртвия ви е проблем
Тир за Германия

2023.06.05 | 11:25

3
Абе кво са тея селски животни и защо толкова ги тематизирате бе???!!!!
ЖИВОТНИ ГАДНИ

2023.06.05 | 11:03

2
ИНФАРКТ, КАТО ЛЕГНЕТЕ НА ДРЪВНИКА! СЕГА ЗАСЕГА, САМО ОТРЯЗАНИ ГЛАВИ В ПЛИКОВЕ! :)
Денчо

2023.06.05 | 09:25

1
Да плачем или се смеем?

Добави коментар

Водещи новини