Разбраха се причините за внезапната смърт на 27-годишната жена в Пловдив

  • 29 май 2023 11:58

  • 26090
  • 5
Разбраха се причините за внезапната смърт на 27-годишната жена в Пловдив
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

От УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив излязоха с официално становище във връзка със сигнала, който са получили от майка на пациентка с твърдението, че дъщеря й “не е получила адекватна помощ”

Ето какво посочват от болницата:

Уведомяваме, че се извършва обстойна вътрешна проверка по случая. Към настоящия момент е известно следното: Пациентката Елисавета Станева е дошла в Отделението по спешна медицина на 9 май в 9:30 часа с температура и болки.

Същия ден в 12:45 часа е хоспитализирана в интензивния сектор на Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив. От постъпването й в болницата, са извършени редица изследвания и консултации с лекари и специалисти от различните клиники. Назначена й е терапия освен за симптомите, с които е пристигнала в лечебното заведение, а и за придружаващото й заболяване “Тиреоидит на Хашимото”.

В една от консултациите се установява, че стойностите на TSH са завишени и че пациентката е преустановила сама приема на едно от лекарствата си, което води до влошаване на здравословното й състояние. Терапията, извършена от екипа на Клиниката по инфекциозни болести, дава резултат и пациентката се подобрява на следващия ден. Наблюдението, изследванията и терапиите продължават и в следващите дни.

На 14 май към 17:55 часа внезапно пада със загуба на съзнание. Регистрирано е спиране на сърдечната и дихателната дейност. Незабавно е започнала Кардиопулмоналната ресусцитация (КПР), съвместно с екип на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. По данни от становището на началника на Клиника по инфекциозни болести доц. д-р Олиана Бойкинова, дежурната санитарка е пряк свидетел на случилото се.

В момента на падането на пациентката същата е оставяла храната й и веднага е уведомила дежурния лекар и дежурната мед. сестра, които са се отзовали незабавно и са започнали КПР. Началникът на Отделението по обща и клинична патология доц. д-р Мария Колева - Иванова и нейният екип се очаква да издадат протокола от извършената на 16 май аутопсия.

27-годишна жена почина в болница в Пловдив

По предварителна информация е установено, че Елисавета Станева е починала от усложненията на основното си заболяване - кардиомиопатия. Все още не е изготвен отговор до близките, поради обстоятелството, че към днешна дата (28 май) вътрешната проверка на лечебното заведение не е приключила изцяло. Събраната до момента информация следва да се счита за предварителна, тъй като същата предстои да бъде анализирана и обобщена в най-кратки срокове от членовете на специализираната Лечебно контролна комисия към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив.

Росица Валентинова
26090 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
мда

2023.05.29 | 12:10

1
Територията със най голямата смъртност от 34 години!!!

2023.05.29 | 13:17

5
вреден живот, много пороци, много простотия - закономерен резултат.
исперкал

2023.05.29 | 12:19

4
тез там са доктори само по диплома уменията им са на 1ви разряд зидаро-мазачи

2023.05.29 | 12:16

3
Лъжи, колкото щеш, прикрити най-вероятно със заплахи към служителите.

2023.05.29 | 12:15

2
Дофтурите установили, че те не са виновни. Каква изненада, не?

Добави коментар

Водещи новини