Различни видове наркотици иззеха полицаи от частен дом във Враца

  • 22 май 2023 11:55

  • 656
  • 3
Различни видове наркотици иззеха полицаи от частен дом във Враца
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Различни видове наркотици са иззети от частен дом във Враца при специализирана операция по линия на „Противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества“  на служители на сектор „Противодействие  на криминалната престъпност“, съобщиха от  Областната дирекция на МВР във Враца. 

По време на операцията полицаите са установили и задържали във вход на жилищен блок 24-годишен жител на града. При последвалото претърсване  в жилището му са намерени и иззети: 2 килограма амфетамин; 2 килограма суха листна маса (канабис), 500 грама таблетки екстази; 100 грама амфетамин; 200 грама метамфетамин; общо 5  килограма суха листна маса - „чай за пушене“, третирана  с кетамин, 2 килограма от химическото вещество, с което се произвежда синтетичния опиат; 20 килограма суха листна маса и множество съдове и съоръжения, предназначения за производство на синтетичния опиат. При последващо претърсване  в офис на фирма, ползван от същото лице, е  намерен 200 грама кокаин. 

От полицията уточняват, че по случая са задържани две лица и е образувано досъдебно производство  за престъпление по чл.354 а, ал.1 от НК. 

Разбиха наркобанда в Старозагорско

Според разпоредбата „който без надлежно разрешително произведе, преработи, придобие или държи наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение, или разпространява наркотични вещества или техни аналози, се наказва за високорискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева, а за рискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева. Когато предмет на престъплението са прекурсори или съоръжения или материали за производство на наркотични вещества или техни аналози, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева“.

За БТА от полицията съобщиха, че това е най-голямото количество наркотици иззети от частно лице във Враца от началото на годината. Преди няколко дни служители на Районното управление в Бяла Слатина иззеха растения от рода на конопа, открити при проверки в два частни дома в града.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
656 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
А Колко Употребиха?

2023.05.22 | 12:31

1
Все пак са се почерпили. Както се казва почти всеки има роднина или приятел в полицията. Аз лично знам че се черпят. По интересната новина е колко от извзетото ако въобще, е унищожено и колко е препродадено или са се почерпили с него та и са си оставили като зс по нататък.

2023.05.22 | 12:46

3
Не почерпеното е дадено за продажба на локалните "демократични" дилъри, разбира се.

2023.05.22 | 12:45

2
Бойко да не е правил път там за гражданите я..

Добави коментар

Водещи новини