Пак горя къща в село Каменяк

  • 27 юли 2012 17:15

  • 855
  • 0
Пак горя къща в село Каменяк
©

През нощта в село Каменяк пак горя къща, съобщава Труд. В шуменското село вече повече от два месеца върлува незнаен пироман. Според местните хора, това е 15- ти пореден пожар въпреки, че от миналия понеделник в селото има постоянен полицейски патрул.

В четвъртък към 21 часа униформените забелязали огъня от поредната запалена къща и незабавно алармирали пожарната. Постройката е в същата крайна махала, където са и другите палежи. Огънят лумнал отвътре и затова огнеборци разбили дървената порта, за да могат да гасят. До полунощ пламъците са били овладяни с над 10 тона вода.

В кметството в селото през нощта вървяха разпити на заподозрени, извикани бяха и психолози. До сутринта ще изясним кой е направил палежа, обеща шефът на полицейския участък в Хитрино Дарин Димитров. В петък по обяд все още полицията не беше установила и оповестила извършителя.

Според полицията в селото са станали не 15, а 9 пожара, а последният е десети. 19-годишно момче с психически проблеми признало за шест палежа, а група деца два пъти драснали клечката на старото селско училище. Котлон пък подпалил една от къщите, твърдят от пожарната. За други две къщи обаче няма обяснение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини