Проф. Николай Радулов коментира въпросителните след взрива срещу главния прокурор

  • 09 май 2023 08:34

  • 1809
  • 10
Проф. Николай Радулов коментира въпросителните след взрива срещу главния прокурор
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Напрежение в прокуратурата след опита за атентат срещу главния прокурор. Заместникът на Иван Гешев - Борислав Сарафов излезе с нова позиция до БТА. В нея посочва, че първоначално изнесената от него информация, че Гешев е пътувал със семейството си, е защото „той самият в телефонен разговор остави в мен такова впечатление”, казва Сарафов. Той е категоричен, че при желание, Гешев е могъл да го поправи в деня на взрива.

„Това не е конвенционалната лъжа, нищо не е казано направо. Но главният прокурор след избухването на взривното устройство, заяви макар и неофициално, че го е страх за децата му. Хората останаха с впечатление, че е пътувал със семейството си”, коментира проф. Николай Радулов, бивш депутат и бивш секретар на МВР, в ефира на Нова тв.

„Всъщност Сарафов е подлъган от начина, по който главният прокурор е изразил това, което се случва, и е решил да постави акцент колко са опасни терористичните актове и как не само обектът може да е жертва, но и неговото семейство. Това е препратка към случая „Фалконе, при който не само той загива а и семейството му”, коментира Радулов. 

Според него се е правило опит да се героизира Гешев.

„Много неща сочеха, че публиката бива обгрижвана да мисли по определен начин по случая. Толкова по-зле стана, след като започнаха да излизат подробности”, коментира експертът.

Според него действително има акт срещу държавността, но той е коренно противоположен.

„Непосредствено след взрива се разпространява една версия. Такива случаи не са лесни за разплитане. Трябва разследване експертизи, никой не може да каже един взрив с каква мощност е, от какво е направен”, коментира Радулов.

Борислав Сарафов: Не е моя грешката и не желая да нося отговорност за чужди грехове

Според доц. Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР, „целият случай е грешка на комуникацията, грешка след грешка на отразяването му”. Най-вероятно и израелският експерт е част от комуникационната грешка, смята доц. Иванов.

„Който и да е този експерт, той е външен за разследването, той не участва в него. Много сложна процедура е, не става да кацне със самолета и да отиде да разследва. Има си ред за тази работа”, обясни Иванов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1809 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2023.05.09 | 09:26

4
То и за инсценировка е жалко, не стига, че гръмнало преди конвоя, па взрива сложен на 2м от пътя, па то с тоя взрив за тежко бронираните коли на гешевтурата е като да стреляш танк с лък. Жалка комедия започната още преди месец със смешните записи за заплахи.

2023.05.09 | 09:40

10
ФАКТИТЕ, дупка няма, деца няма, щети няма, разследване няма, взрива еквивалент на мощна поратка от битака ама има и по мощни, остава да кажат кой хвърли пиратката от прозореца на джипката.

2023.05.09 | 09:28

7
ФАКТИТЕ, дупка няма, деца няма, щети няма, разследване няма, взрива еквивалент на мощна поратка от битака ама има и по мощни, остава да кажат кой хвърли пиратката от прозореца на джипката.

2023.05.09 | 09:27

6
Тва да не е някъв показен урок по безопасност, как да взривим шашка туртил без да нараним околните.

2023.05.09 | 09:27

5
Не си пускайте котките и кучетата навън, че кат серът копат големи кратери и може да ви обвинят в тероризъм, особено ако гешевтурата минава на близко, говната им лесно се бъркат с туртилови шашки.

2023.05.09 | 09:28

8
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.05.09 | 09:39

9
Иначе при вас краварските тролове по ли е добре, викаш краварското робство най доброто робство.

2023.05.09 | 08:55

2
МИЛИЦИОНЕРА ОТ ДС ВЗЕ ДА РАЗБИРА ОТ АТЕНТАТИ

2023.05.09 | 09:25

3
Много милиционери от ДС разбират от атентати, щото са ги правили.
Емѝ...

2023.05.09 | 08:43

1
Хайде стига с тая "грешка в комуникацията", няма никаква "грешка", има 100% инсценирана партенка, но сега след като нещата се размирисаха, всеки гледа да се покрие.

Добави коментар

Водещи новини