Откриха незаконно оръжие при спецакцията в Разградско

  • 21 април 2023 15:57

  • 650
  • 0
Откриха незаконно оръжие при спецакцията в Разградско
© Pixabay

Откриха незаконно оръжие в Разградско, съобщиха от полицията.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия е извършено претърсване в частен дом в село Балкански, обитаван от 53-годишен мъж.

В една от стаите е открита карабина с нарезна цев. По незаконно притежаваното оръжие личат следи от преправяне. Монтирана е и стойка за оптика. Пушката с неустановена марка и модел е иззета.

Предстои извършването на експертизи. По данни за незаконно добити дърва са извършени претърсвания в частен имот в село Езерче. Намереното количество е кубик дървесина без контролна горска марка и документи за произход.

11 КПП-та бяха изградени от екипи на Жандармерия, Охранителна и Криминална полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток.

Спецакция в Разградско

Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент.

Проверени са 3 заложни къщи, 5 пункта за черни и цветни метали, 19 сборища, 5 заведения и 6 търговски обекта. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 422 лица и 311 моторни превозни средства.

За констатирани нарушения са съставени 13 акта и 66 фиша. Образувани са едно досъдебно производство и една проверка по чл.235 от НК. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 12.

Виолета Симеонова
650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини