Близо 5 кг хероин и 1,2 кг кокаин задържаха митничари на Калотина

  • 19 април 2023 12:42

  • 1589
  • 0
Близо 5 кг хероин и 1,2 кг кокаин задържаха митничари на Калотина
© Агенция Митници

Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София задържаха близо 5 килограма хероин и над 1 кг кокаин.

На 16.04.2023 г. на ГКПП Калотина митнически служители селектират за щателна проверка два товарни автомобила, пътуващи от Турция за Босна. При извършено сканиране с рентген на първия камион инспекторите забелязват, че в кабината на водача има чанта със съмнителна плътност.

Агенция Митници

При физическата проверка те установяват наличието на пет пакета, опаковани с тиксо, съдържащи прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало положително на хероин. Откритото и задържано количество хероин е 4,834 кг.

По време на щателната проверка на втория камион митническите служители откриват един пакет, опакован с тиксо. При направен полеви наркотест веществото е реагирало на кокаин, а общото задържано количество е 1,194 кг.

По случая са образувани две досъдебни производства под надзора на Окръжна прокуратура – София.

В Пловдив удариха група за доставка и разпространение на наркотици в цялата страна

В качеството на обвиняеми по образуваните досъдебни производства са привлечени три лица – гражданите на Босна и Херцеговина М.Ш. (на 40 години), А.А. (на 47 години) и М.Р. (на 43 години).

С постановление на прокурор извършителите на престъпленията са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини