ГДБОП удари магазини с дизайнерски стоки менте в центъра на София (снимки)

  • 25 юли 2012 10:57

  • 2938
  • 1
ГДБОП удари магазини с дизайнерски стоки менте в центъра на София (снимки)
© МВР

Антимафиоти от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) прекратиха разпространяване на фалшиви стоки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Предотвратени са щети на правоносителите на съответните търговски марки на обща стойност над 500 000 лева. Служителите от сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” проведоха полицейска операция в търговски обекти и складови помещения на територията на столицата. Целта на акцията - пресичане на престъпна дейност, свързана с незаконно разпространяване на фалшиви стоки и аксесоари.

От магазини в центъра на София е иззето голямо количество фалшива мъжка и дамска конфекция, чанти, аксесоари и други продукти, означени със запазените марки на водещи световни фирми – Луи Вюитон, Долче и Габана, Кристиан Диор, Шанел, Армани, Босс, Ферре, Версаче, Гучи, Бърбъри и много други. Част от стоката е намерена и иззета от подземно избено помещение на търговския обект, обособено като склад. В обектите се е пазарувало на едро в големи количества, като стоката се е предлагала основно на крайни клиенти.

В хода на проведените следствени действия, в склада са намерени етикети и опаковки на почти всички известни търговски марки за конфекция и аксесоари. Собственик на стоката в помещенията е 67-годишната М.П. като дейността на дружеството е организирана и контролирана от 34-годишната П.Т. от София. От магазините и склада, стопанисвани от фирмата, са иззети над 4000 фалшиви артикула. Преустановена е престъпната дейност за предлагане на ментета на известните оригинали. Сезирани са органите на Националната агенция по приходите, Комисията за защита на потребителите, Патентното ведомство, Инспекцията по труда и Столична община за предприемане на действия. Съставени са актове за установени редица административни нарушения.

Срещу нелегалните търговци е образувано досъдебно производство по чл.172б от НК за престъпление срещу интелектуалната и индустриалната собственост, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години.

Системните действия на ГДБОП за противодействие на организираната престъпност в областта на посегателствата над интелектуалната и индустриалната собственост са в изпълнение на Стратегията на МВР и Плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към министъра на културата на България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2938 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.07.25 | 20:47

1
ДА ИМ СЦЕПЯТ И ГЛАВИТЕ И ПУТКИТЕ

Добави коментар

Водещи новини