Соченият от МВР атентатор отклонявал вниманието

  • 24 юли 2012 09:06

  • 8519
  • 13
Соченият от МВР атентатор отклонявал вниманието
©

Шест дни след атентата самоличността на атентатора-самоубиец, който взриви автобус с туристи от Израел на летище Сарафово, остава пълна загадка. Не е ясно и колко са неговите съучастниците, както и откъде са взети 3-те килограма тротил за атентата.

"Мъжът от разпространените снимки от летището е правил всичко възможно да бъде забелязан", заяви в сутрешния блок на БТВ арабистът Киряк Цонев. Според него така човекът, заснет от видеокамерите на летището, може да е опитвал да отклони вниманието от истинските извършители на атентата. Цонев не изключи и възможността информацията, подавана до медиите да е грешна, за да не се пречи на разследването, а и да успокоят хората.

Експертът на МВР Николай Радулов пък не изключи взривът да е направен в България. За човек, който желае на си направи взрив, не е проблем да го намери, смята Радулов. Той визира и работещи в оръжейните заводи у нас, които могат да изнасят взривен материал, например тротилови шашки.

"Той е фанатик, това лице може да бъде лесно манипулирано. Камикадзетата са предимно млади хора, които не са решили по един или друг начин проблемите си , предимно от битово естество – те нямат образование, работа. Сред тях, безспорно, има и образовани и хора с добри доходи, завършили престижни западноевропейски учебни заведения. Те вярват искрено, че ако се "гръмнат" за каузата, която им е внушена, отиват директно в Рая", коментира Цонев.

Николай Радулов отбеляза, че не само мюсюлманската религия може да проповядва самоубийствен атентат – това се срещао и в протестантството и други религии, с изключение на будизма.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8519 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Стига вече!!!

2012.08.01 | 21:58

13
Аз не мога да разбера как можете да сложите протестантството до тези обезумели мюсюлмански и езически религии... Вече ми става ясно че има и други необразовани хора като изказалите се за това...
Taka

2012.07.28 | 02:13

12
Естествено, че в България е направен взрива и естествено от българските потурняци,които не са спряли да правят атантати, този път под диктат на Турция обаче са извъшили престъпление не срещу българи, а срещу България и нейната икономика. А как така турчина шофьор остава извън подозрение? Много лесно, ДАНС и българските служби са дебили иначе 1000 екстремисти в България нямаше да си развяват коня и да пълнят главите на потурчените с глупости.
88

2012.07.25 | 14:56

5
Шофьора ? Защото е турчин ? Ти малоумен ли си ? Някои турци в България не са за мирисане, ама да им приписвате дори това е патологично. Нито им е работа да се замиват с израелците, нито нищо. Евреите сами си го направиха. Очевиден факт. Вижда се от 100 километра.
Затвор за ПЕДАЛА от Банкя!

2012.07.28 | 02:11

7
Толкова нагло правителство досега не е имало!!! Защо този долнопробен боклук Бойко Борисов още не си е подал оставката!? Този наглец е ВИНОВЕН за смъртта на невинни хора!!! Той беше този, който обиколи всички арабски държави да прави свирки и да довлече терористите тук!!! Той е и този, който поздравяваше турската армия на турски!!! Той взриви колата на Сашо Диков!!! А Мишо Бирата! А Убийството на Мишо Бирата и жена му от полицията на Цветанов!!! Какво чакате бе ОВЦЕ заспали!!! Ако бяхме нормална държава хората щяха да го пребият с камъни!!! Хубавото е, че ГОСПОД започана да наказва него и близките му (сестра му)!!! Дано да накаже и всички, който са гласували за него и фалшифицирали изборите!!!
абв

2012.07.28 | 02:13

11
Иди се прегледай при д-р Шинова и ако ти каже че си здрав, значи си стоял много на слънце.Както виждам имаш и педалски наклонности.Така пише всеки, който иска да го псуват.Скрий се на сянка и по-далече от компа.
Доктор

2012.07.28 | 02:13

9
Педал е СЕР-ГЕЙ,а ти се лекувай,защото ми се струва,че ще си следващият самовзривил се!Не е редно на пациентите в лудницата да се дава достъп до интернет,защото се изнервят!
q

2012.07.25 | 14:53

3
"Сред тях, безспорно, има и образовани и хора с добри доходи, завършили престижни западноевропейски учебни заведения. Те вярват искрено, че ако се "гръмнат" за каузата, която им е внушена, отиват директно в Рая", коментира Цонев." Не ми се връзват тия две неща.Завършили престижни университети, ама вярват, че ако се утрепят, трепейки още сума ти невинен народ, ще отидат в рая...
ТЛСМ

2012.07.28 | 02:13

10
Ми някой път не са безпарични фанатици.. Примерно Левски който е знаел как ще свършу и пак не се е отказал от борбата. Ботев който въпреки че българите не се вдигнали пак отива към Балкана. Димитър Списаревски който поради че му свършват патроните се врязва в американски бомбардировач за да спаси жителите на София.... Недей така не всички които дават живота си за родината са фанатизи и ненормалници особенно в този случай дето си е 100% нагласена история!!!
писна ми

2012.07.28 | 02:12

8
Синя шапка, синя фланелка, карирани панталони и бели маратонки. Всичко това е достатъчно да помогне при установяването на извършителя, ако е той. А вариантите за заблуждаване на общественото мнение са много. Всички приказки на килограм са смешни. Колкото повече се приказва, толкова по-смешни приказки се чуват. Варианти и хипшотези има хиляди. Оставете специалистите да си вършат работата. И нека те да кажат кое и как се е случило. Вашите умозаключения не само са глупави но и цинични.
Taka

2012.07.27 | 14:24

6
То тоя "арабист" да ходи да се прегледа някъде. Никакво внимание не търси тоя, все едно дори на този кадър се виждат още двама по къси гащи с раници и шапки. Тоя "арабист" да вземе да погледна какво става в джамийте в България, като се съберат потурчени и араби дето живеят тук. От "Хизбула" сигуно гледат като тряснати по главата кат им преписват този атантат. И какво ли си викат: "Абе, кава е тази държава, някой чувал ли е за нея?".
хъм

2012.07.25 | 14:55

4
А доброутро, перука, тъмни очила---и ей тва ако не се набие на очи.....

2012.07.25 | 11:14

2
Стига с тоя атентатор, бе банални сте.

2012.07.25 | 11:14

1
Много е тъпо да пишеш без да има какво да кажеш.

Добави коментар

Водещи новини