Нови случаи на бракониерство в Монтанско

  • 23 март 2023 15:45

  • 342
  • 0
Нови случаи на бракониерство в Монтанско
©
Слушай новината Слушай новината

Пет случая на незаконно добити и съхранявани дърва разкри полицията в Монтанско за последните два дни, съобщиха от полицейската дирекция в града.

Вчера в село Костенци в община Берковица е установен мъж на 62 години, който превозвал с микробус прясно отсечени дърва от видовете "дъб" и "бук", без налично писмено позволително за сеч и без да са маркирани с контролна горска марка. Микробусът и дървата са иззети и оставени в двора на Държавното горско стопанство в Берковица. Предишния ден в четири частни двора в различни селища от региона бяха открити незаконно добите дърва, предаде БТА.

Проверки за незаконен дърводобив текат в цялата страна

В последните месеци в бюлетина на МВР-Монтана се съобщава за много случаи на засечени бракониери в гори или по пътищата на региона, където превозвали незаконно добити дърва. Отделно има още повече случаи на открити дърва в дворове, за които стопаните не представят никакви документи за произход. Срещу нарушителите има заведени досъдебни производства и преписки, както и осъдени. На бракониерите са наложени много глоби, от тях са иззети моторни триони за дърводобив, а също камиони, микробуси, автомобили и каруци, с които се превозвали незаконно добитите дърва. Въпреки това през цялата зима бракониерската сеч в Монтанско не спира, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.  

Последвайте канала на

Десислава Станева
342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини