Алкохолик опита да запали магазин два пъти

  • 22 март 2023 12:02

  • 369
  • 0
Алкохолик опита да запали магазин два пъти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В ареста на полицията се оказа мъж от врачанското с. Търнава, опитал се два пъти да запали неуспешно магазин за плодове и зеленчуци в селото.

Първата атака пироманът извършил в понеделник през нощта. 44-годишния мъж излял бутилка с нафта и драснал клечката. Огънят пламнал, но угаснал бързо и не успял да нанесе щети на магазина.

Рано сутринта във вторник пишман пироманът опитал отново да запали магазина като този път излял цяла туба нафта в складирани отвън чували със семена. И този път обаче огънят бързо утихнал и нанесъл само незначителни щети.

Когато собствениците отворили магазина и забелязали следите от огнените атаки, незабавно подали сигнал в полицията, откъдето започнали разследване.

Задържаха рецидивист, запалил къщата на съседа си

Ченгетата бързо стигнали до неуспешния подпалвач, който се оказал местния пияница Веско Г., известен в селото с прякора си Пишлето.

Той живеел при мизерни условия в къща точна срещу атакувания магазин. След поредния си запой решил да накаже собствениците на зарзаватчийницата, защото от там не му давали да пазарува на вересия.

Последвайте канала на

Novini.bg
369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини