След масовия бой с кирки: Полицейска блокада в Казанлъшко

  • 21 март 2023 11:55

  • 454
  • 0
След масовия бой с кирки: Полицейска блокада в Казанлъшко
© Novini.bg/ Canva

Полицейска блокада в Казанлъшко след конфликта между две фамилии, прераснал в масов бой. Един човек загина, трима са с опасност за живота след мелето. Днес Жандармерия пази района.

От снощи служители на полицията и жандармерията патрулират в село Манолово. До масовия бой се стига след 30-годишна вражда между две фамилии. Мелето се случва преди дело в съда, свързано с друг побой помежду им преди два месеца. Към този момент напрежение няма, но хората са уплашени да не се повтори вчерашния сблъсък.

Ето кой е загиналият при страшния масов бой в Казанлък

Конфликтът между двата рода от две села, започнал преди 30 г., е причината за ескалацията на напрежението. В основата на старата вражда е жена, разказват близките на починалия в мелето

Враждата и проблемите се пренасят в поколенията. Преди два месеца мъже от село Тъжа нападат бащата на загиналия от село Манолово. Съдът в Казанлък вчера е трябвало да гледа делото по случая.

Най-тежко пострадалите са откарани в болницата в Стара Загора. Часове след свадата, двете села, от които са двете фамилии, са под засилена охрана от полиция и жандармерия. 

И двете замесени семейства са от село Тъжа, но заради конфликти, едното се мести в Манолово. Това обаче не слага край на проблемите помежду им. 

Радина Лазарова
454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини