В Бургас е намерен пръстов отпечатък, съвпадащ с този на член на "Хизбулла"

  • 21 юли 2012 20:44

  • 7716
  • 19
В Бургас е намерен пръстов отпечатък, съвпадащ с този на член на "Хизбулла"
©

В Бургас е намерен пръстов отпечатък, който съвпада с този на член на иранската групировка „Хизбулла”, съобщи за bTV един от най-добрите журналисти в Израел - Охад Хемо.

По информация на израелските служби е възможно атентаторът и неговата група да са замесени в два неуспешни опита в други две държави.

„Преди няколко седмици е имало два неуспешни опита за атентати в Грузия и Тайланд. Там не се получи, но тук нападението беше успешно. Все още със сигурност не се знае кой стои зад атентата”, каза още Хемо, цитиран от btvnews.bg.

Според разследващите израелски органи целта на терористичното нападение в България е била да има много повече жертви, допълва още журналистът. „Службите в Израел смятат, че бомбата е била много мощна. Това, че е била на гърдите на атентатора показва, че вълната е била насочена и срещу хора извън автобусите. Късмет е, че са загинали само 7 души. Ако можем изобщо да говорим за късмет в този случай”.

Според Охад Хемо страната ни е избрана неслучайно. Мерките за сигурност по българските летища били занижени и това е надделяло при избора на терористите.

„Тук всичко е свободно. Той е могъл да влезе лесно на летището. В другите страни не е така. Мисля, че трябва да промените нагласата си. Това отнема дълго време. Не става за ден или два. Все още тук всеки може да влезе на летището. Аз влязох преди минути там с чанта и никой нищо не ме попита. Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си. За да стане по-безопасно тук”, смята репортерът от израелския Канал 2.

Въпреки това той отбелязва, че хотелите са пълни с израелски туристи. Според него Израел няма да се отдръпне от България, а израелските граждани ще продължат да идват в страната ни.

Намереният отпечатък на практика наклонява везните в полза на версията, която израелските власти първи оповестиха след атентата, а именно, че зад него стои "Хизбулла". По-късно това предположение бе подкрепено и от САЩ.

Разследването по случая продължава със съдействието на службите за сигурност по цял свят.

Последвайте канала на

Весела Найденова
7716 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
ТИКВАТА В ЗАТВОРА!

2012.07.24 | 23:39

13
Има две версии: 1) Атентата е дело на ГЕРБ заедно с американския посланик и ЦРУ за да бъде въвлечена България във войната с Иран! 2) Атентата е дело на мутро-комунистите и терористи от ГЕРБ за да се замажат очите на хората след доклада на Европейската комисия! Не забравяйте, че Бойко Борисов (Боко Тиквата или Агент Буда) е преследвал и се е гаврил с много хора докато е бил член на БКП преди 89-та. През 90-те години ръцете му са изцапани с кръвта на много хора и наркотрафик … Напълно възможно е ЦРУ да прикрива и използва този УРОД! ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ПОДКРЕПА НА ГРУПАТА ВЪВ ФЕЙСБУК ЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ИЗПРАВЯНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ЦВЕТЕЛИНА ПРЕД СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД!

2013.02.16 | 12:09

19
Браво Станишев! Браво Другарю.....Размажи ГЕРБ!!!

2013.02.16 | 11:21

18
На тия толкова много им се иска атентата да е организиран от Иран, че си измислят всевъзможни версии, за да имат повод за започване на войната еб*ти и конспирацията!
op

2013.02.16 | 11:21

17
Израелските служби под натиска на американците, ни разкриват направения от тях сценарий. Очаквайте продължение: война с Иран, рязко поскъпване на горивата от там и всички стоки.
на № 6

2013.02.16 | 10:28

16
Много хора сме готови да подкрепим групата от фейсбук -но според мен следва да се организираме от цяла България и трябва да блокираме МС и дори и НС. За тази цел трябва да се сформира национален щаб-който да обяви датата и мястото на срещата и да представим Декларация с конкретни искания за оставки.....
Komonist

2013.02.16 | 10:27

14
V tezi ne6te imat prast komunqgite eto malko info i materqli podkrepeni s snimki http://bit.ly/LoaULa
на № 7

2013.02.16 | 10:28

15
Нашата полиция е голяма работа-въобще не могат да си оправдаят големите заплати и особена криминалната и икономическа полиция. Назначили едни гумени мозъци-които само разкарват потерпившите граждани -пострадали от най-различни престъпления и накрая им дават дежурният писмен отговор за цялата страна " НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ-РАЗСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА

2012.07.22 | 12:01

6
Дори не си умен поляцай.

2012.07.22 | 17:14

12
Да, дай да станем като Америка където не можеш и да пръднеш без някой да те наблюдава. Тези хора нямат никакви права вече но продължават да пасат трева все едно нищо не се е случило. Съвсем са се зомбирали. Екстремните мерки си ги запазете за вас господа израелци, ние искаме да живеем в демокрация. Жалко че това нещо се случи в България но това не е повод да се откажем от правата си. Който влезе с цяла "ЧАНТА" представете си, в летището и някой трябва веднага да го разпита. Този май е гледал много филми.
tap4o

2012.07.22 | 03:53

3
ne mnogo filmi e gledal,prosto e evrein i si sledva plana na izrael-boli gi x...kadeto ima maka i krav ima pari
vvv

2012.07.22 | 17:12

11
Странно, тази година бях в Германия и на техните летища също никой не ме попита какво нося в багажа си. Преди чекинга никой за нищо не те пита, така че стига глупости.
МНОО СЕ НАПЪВАТЕ МАЙ ЗА ПРЕД ЧУЖДЕНЦИТЕ

2012.07.22 | 14:30

10
А когато ми откраднаха 4-те гуми и катализатора от колата ми на ул.Алекси Рилец и имаше следи от пръсти по вратите,ушевите ми казаха,че не могат да бъдат снети отпечатъци,защото колата ми е мръсна и НЕ СТАВА.

2012.07.22 | 13:09

8
щом са ти взели катализатора си представям ква кола имаш :) гадове все от сиромаха скубят

2012.07.22 | 13:20

9
оставеният пръстов отпечатък бил оцветен в мазно кафяво вещество, което при полеви вкусов тест дало реакция на люта чушка, боб с наденица, есенция-екстракт "Чивас Рийгъл" (използвана и при нелегалното, и при официалното производство на напитката) и следи от аналгин - атентаторът е българин!

2012.07.22 | 13:06

7
„Преди няколко седмици е имало два неуспешни опита за атентати в Грузия и Тайланд. Там не се получи, но тук нападението беше успешно. Все още със сигурност не се знае кой стои зад атентата”Според Охад Хемо страната ни е избрана неслучайно. Мерките за сигурност по българските летища били занижени и това е надделяло при избора на терористите.„Тук всичко е свободно. Той е могъл да влезе лесно на летището. В другите страни не е така. Мисля, че трябва да промените нагласата си. Това отнема дълго време. Не става за ден или два. Все още тук всеки може да влезе на летището. Аз влязох преди минути там с чанта и никой нищо не ме попита. Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си. За да стане по-безопасно тук”, смята репортерът от израелския Канал 2.
Приказки за Чалгария!

2012.07.22 | 02:37

2
Приказки за Чалгария!

Добави коментар

Водещи новини