Атентаторът разузнал летището в Бургас само за час

  • 21 юли 2012 06:46

  • 9589
  • 4
Атентаторът разузнал летището в Бургас само за час
©

Няма и следа от атентатора на летище "Сарафово" в Русе, каквато информация се появи преди ден в медиите, пише "Стандарт".

5000 часа записи от камерите по пътя от Сарафово до Равда и обратно, пише "Стандарт". Това ровят полицаите в почивните дни. Така те ще се опитат да възстановят последните поне четири дни от престоя в страната ни на камикадзето, което се взриви на летище "Сарафово" в сряда. Камерите, чиито записи вече са иззети, са освен от видеонаблюдението на Пътна полиция, от хотели, банки, бензиностанции и други институции.

Освен това униформените могат да прегледат и любителски записи, ако гражданите им ги предоставят. Междувременно стана ясно, че цивилни полицаи са обикаляли с импровизиран фоторобот из хотели по крайбрежната ивица, за да питат хората дали са виждали този човек. Предполага се, че става дума или за помощник на атентатора, или за човек, свързан с него.

Самоличността на терориста камикадзе все още не е установена, но полицията вече има няколко версии, по които работи усилено.

Прокурорката, която довчера бе наблюдаваща на случая, разкри, че в деня на атентата мъжът бомба е наел два пъти такси, за да го откара до летището. Първият път пристигнал на аеропорта преди обяд, най-вероятно за да огледа обстановката. Останал е в района около час, след което фигурата му изчезва от видеозаписите на охранителните камери, научи "Стандарт".

В късния следобед мъжът обаче отново пристигнал с такси, но на друга таксиметрова компания. Двамата шофьори вече са издирени и разпитани. Според тях атентаторът бил спокоен, леко разсеян и с нищо не е будел подозрение.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
9589 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
1234

2012.07.28 | 08:14

4
ae vie tupi li ste hem kazaha che ne e picha ot guantanamo i pak mu slagate negovi snimki zletaci....
e

2012.07.28 | 08:14

3
Ako bqh 4oveka shtqh da vi osydq gadnite jurnalisti4eski ry4i4ki pove4e da ne se dokosvat do mediq..
Аз

2012.07.28 | 08:14

2
На авторката Десислава май ѝ харесва тоя пич,щом наистина непрекъснато го слагат по статиите...
няма камикадзе

2012.07.22 | 22:36

1
толкова е ясно от снимковия материал,че в взривен багажника,трябва да съм луд ако вярвам на непрофесионалисти като онзи кретен от с.ШУМА дето го чух за пръв път наскоро...Селяндур с тъпа мутра и липса на изказ само дрънка клишета позор за България!

Добави коментар

Водещи новини