Неизвестни са изхвърлили голямо количество животински отпадъци край Ловеч

  • 13 март 2023 17:22

  • 2827
  • 0
Неизвестни са изхвърлили голямо количество животински отпадъци край Ловеч
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Ловеч са реагирали на сигнал за голямо количество животински отпадъци - кости, изхвърлено в местност край града, съобщи директорът на ОДБХ д-р Росен Федерчев.

По думите му сигналът е получен около 19:20 часа снощи.

"След получаване на сигнала е осъществена връзка с представител на община Ловеч за уточняване на начините на действие. Тази сутрин е сформирана съвместна група от представители на общината, на ОДБХ и на полицията", каза Федерчев пред БТА.

Изхвърлиха окървавени кучета след операции на студа край Кърджали

На мястото са открити кости от трупове на три едри преживни животни - най-вероятно крави.

Д-р Федерчев обясни, че тези отпадъци са опасни за човешкото здраве. Според закона трябва да бъдат унищожени по специален начин.

По думите му животинските отпадъци ще бъдат предадени на специализирана фирма, с която община Ловеч има сключен договор. Това ще бъде осъществено под контрола на ОДБХ. След това ще бъдат унищожени в инсинератор.

Д-р Федерчев каза още, че районът, където са открити отпадъците, ще бъде огледан за евентуално наличие и на т. нар. ушни марки, които ще дадат информация за собствеността, вида и възрастта на животните.

"Идеята е да дадем тази информация на разследващите органи", каза д-р Федерчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини