Свидетел на мелето на „Черни връх“ чул от едно от момичетата: „Върви по-бързо, защото убихме хора“

  • 07 март 2023 08:57

  • 2604
  • 2
Свидетел на мелето на „Черни връх“ чул от едно от момичетата: „Върви по-бързо, защото убихме хора“
© БТВ

„Цялата катастрофа се развива пред неговите очи. Самият свидетел казва, че е паркирал мотора на тротоара и се е опитал да помогне. Тогава е намерил двете починали момичета - Хариет и Христина. Светел е с телефон да погледне дали има още някой загинал или ранен. Тогава вече са минали две момичета. Едното е плачело и куцало, другото го е подкрепяло и казало „Върви по-бързо, защото убихме хора““, каза авдокатът на семейството на едно от починалите момичета в катастрофата на бул. „Черни връх“ Пламен Димитров. 

Свидетелят Марио Гюзелев се е движил с мотор от ул. „Фритьоф Нансен“ към хотел „Хемус“, като Георги Семерджиев го засича на кръстовището. Той е правил десен завой в посока хотел „Хемус“ и Гюзелев се е наложило да мине в лявата лента. По думите на адвоката обаче не е правилно твърдението, че Гюзелев е видял две момичета в джипа, тъй като пред съда е казал, че стъклата за били затъмнени и не е видял други хора. 

Свидетел по делото "Семерджиев" разкри нови детайли около катастрофата

Въпреки това в колата на Семерджиев е открита дамска чанта, което предполага, че някой може да е бил с него. Други отпечатъци, освен неговите - няма. 

„Същият ден се е возила с него в колата Симона Радева. Доказано е със свидетелски показания. Тя заявява, че е отишла на автомивката да си вземе ключовете, които е забравила вкъщи. По делото разпитахме свидетел, който е сменял дограмата на апартамента на баща ѝ, и той каза „ние се видяхме и аз ѝ дадох ключовете““, разказа още адвокатът Пламен Димитров.

Охранителни камери са заснели Радева да държи стълбата, с която помага на Семерджиев да се укрие. 

„Симона Радева заяви, че е закарала стълбата пред апартамента на Семерджиев, а първоначално казва, че не знае къде живее. До ден днешен остана загадка защо е помолила двамата работници на Семерджиев да ѝ свалят номерата на колата. Съдът я попита и тя каза „единият номер беше крив и трябваше да ги разменя“. В 12 ч. посред нощ разменяте номерата на колата и ги сваляте“, каза още адвокатът. 

Има и разминавания в показанията на приятеля на Симона Радева Мирослав Якимов, който по това време също е полицай. По думите на адвоката скоро се очакват присъди по делото.

Радина Лазарова
2604 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.07 | 11:36

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.03.07 | 10:30

1
ha nameri si plateniat sad rabota za oshte edna godina tce niakoi si e kazal VARVI PO BARZO TCE UBIHME HORA

Добави коментар

Водещи новини