Две нови жертви на телефонните измамници

  • 19 юли 2012 13:14

  • 888
  • 0
Две нови жертви на телефонните измамници
©

Двама възрастни са станали жертва на телефоннна измама в област Добрич, съобщиха от ОДМВР в Добрич.

Вчера около 15:00 часа, на домашния телефон на 82-годишния А.Р., от село Безмер се получава обаждане. Вдигайки телефонната слушалка, възрастния мъж чува жена която плаче. Същата се представя за дъщеря му и казва, че са необходими средства за операция, тъй като си е счупила крака. Впоследствие разговорът продължава мъж, който се представя за лекар и заявява, че за да се осъществи операцията са необходими 9000 лева. Мнимият доктор казал на А.Р., че ще изпратят санитар, за да вземе колкото пари има в момента. Възрастния мъж приготвя сумата от 2000 лева, които малко по-късно предава на непознат мъж пред дома си.

Полови час по-късно, решава да позвъни на телефона на дъщеря си. В разговор с нея установява, че е станал жертва на измама. По случая е образувано досъдебно производство.

Сходен случай е регистриран и в село Коларци около 13:30 часа. На домашния телефон на 78-годишната Р.Ж. се получава обаждане. Отново плачещ женски глас, представящ се за дъщерята на измамената и последвал разговор с мним лекар, успяват да въведат в заблуждение й възрастната жена. Р.Ж. успява да събере сумата от 1000 лева, които по-късно предава пред дома си на непознат мъж.

Последвайте канала на

888 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини